Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kuruluş Osman dizisinin Brezilya’da yarattığı etkiyi görenler şaşırmadan edemiyor!

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya’da yarattığı etkiyi görenler şaşırmadan edemiyor!

tarafından ker_def

Yayınlandığı günden beri Türkiye’de izlenme rekorları kıran Kuruluş Osman dizisi, ilk 3 sezonu başarıyla geçti. Dördüncü sezon öncesinde yapılan ön hazırlıklar ve kadroya yeni katılan oyuncular ile birlikte dizinin atmosferinde de büyük değişiklikler yaşandı.

Kuruluş Osman dizisi 99. ve 100. bölümleri ile iyi reytingler alarak dördüncü sezona iyi başlangıç yaparken, yurt dışında da dizinin ulaştığı izleyici kitlesi 2 milyara kadar genişledi. Türkiye ile birlikte toplam 65 ülkede yayınlanan dizinin bu kadar geniş bir coğrafyaya ulaşması büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

‘Kuruluş Osman’ dizisinin Brezilyalı hayranları dizi setini ziyaret ettiler. Dizinin hayranları Brezilya’da 55 bin üyeye sahip Portal Ottoman Club adlı grup kurdu. Bu grubun bu kadar çok üyeye sahip olması da Türk dizilerinin yurt dışındaki etkisinin bir sonucu olarak dikkatlerden kaçmıyor.

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya'da yarattığı etkiyi görenler şaşırmadan edemiyor! 8

Önceki gün Portal Ottoman Club üyeleri ve yöneticilerinden 37 kişilik bir grup, Kuruluş Osman setini ve Bozdağ Film Platolarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında dizi oyuncuları ve dizinin Yapımcısı ve Proje Tasarımcısı Mehmet Bozdağ ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektiren grup, diziyle ilgili hayranlıklarını dile getirdiler.

Kuruluş Osman dizisinin “Portal Ottoman Club” adlı hayran grubunun yöneticisi Susanna Castro, Kuruluş Osman dizisiyle Osmanlı ve Türk tarihini öğrendiklerini ve bundan çok etkilendiklerini belirterek şunları söyledi.

“Kuruluş Osman dizisi sayesinde Türklerin yaşam tarzı, inançları, adalet ve merhamet duygularını öne çıkaran yönetim şekillerini öğrendik. Özellikle çok farklı kültür ve inançları bir arada barış içinde yaşatmaları bizi çok etkiledi.”

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya'da yarattığı etkiyi görenler şaşırmadan edemiyor! 9

Diziye büyük hayranlık besleyen grubun setteki heyecanlı anları da fotoğraflara yansıdı. Kuruluş Osman’ın çekildiği obalar, konak, saray, çarşı, kaleler ve şehirleri görmekten büyük mutluluk yaşayan grup, aynı zamanda tarihi bir zaman yolculuğu da yapmış oldu.

Dizinin hem dekorlarını hem kostümlerini çok beğendiklerini dile getiren grup üyeleri, ziyaretlerin devam edeceğini de belirtiyor. Grubun tüm üyelerinin set ziyareti yapmak istediği anlaşılırken, ilerleyen zaman diliminde bu tür ziyaretlerin artabileceği de belirtiliyor.