Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman’da Burak Özçivit herkese yargı dağıtıyor!

Kuruluş Osman’da Burak Özçivit herkese yargı dağıtıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Kuruluş Osman dizisi ilk 3. bölümü geride bıraktı. Burak Özçivit’in ilk başlarda aldığı eleştiriler yerini beğeniye ve takdire bırakmaya da başladı. Engin Altan Düzyatan’ın 5 sezonluk Diriliş Ertuğrul performansından sonra izleyiciler ilk bölümde Burak Özçivit’in oyunculuğuna yönelik itirazlarda bulunmuştu. Ancak 3. bölüm geride kaldı ve bu eleştiriler de hızla azaldı.

Çarşamba akşamlarının artık birincisi olacağını gösteren Kuruluş Osman dizisine yönelik Diriliş Ertuğrul ile karşılaştırma durumları da sosyal medyada devam ediyor. “Kuruluş Osman’a Engin Altan Düzyatan girse dünya sıralamasında 1.oluruz” diyen izleyiciler hala Ertuğrul Gazi’nin diziye gelmesini istiyor.

Düzyatan’ın Kurşun dizisinin final yaptığını hatırlatalım. Ancak saç ve sakallarını yeni rolü için kestiğinden dolayı Kuruluş Osman’da yer alması şu aşamada çok da fiziki açıdan mümkün görünmüyor. Ancak ilerleyen bölümlerde bir sürpriz olursa da kimse şaşırmayacaktır.

Osman Bey karakterinin Ertuğrul Bey’den farklı yanları var. Dizinin izleyicileri tarihi gerçeklikte de Ertuğrul beye nazaran Osman beyin daha atik, gözü kara ve yanlışa göz yummayan birisi olarak belirtiyor. İşte izleyiciler de dizide bu ayırımın çok iyi şekilde yansıtıldığı görüşünde.

Bir dizi takipçisi, “Burak Özçivit’e ön yargım vardı ama adam yargı dağıtıyor. Dizide gözüm alıştı” diyerek Özçivit’in artık sorgulanması aşamasının geride kaldığını da gösteriyor.

Kuruluş Osman'da Burak Özçivit herkese yargı dağıtıyor! 7

Dövüş sahnelerine yönelik de eleştiriler gelmeye başladı. Projenin yapımcısı Mehmet Bozdağ da bu noktaya değinmişti. Röportajında dövüş sahnelerine büyük özen gösterildiğini yoksa işin komediye döndüğünü vurgulamıştı.

Dizide dövüş sahneleri için özel bir ekip kuruldu. Bu ekip gerçekçi olması için çaba harcıyor. Ancak hala bu noktada izleyicilerin eleştirileri geliyor.

Bir izleyici, “Dövüş sahneleri Cüneyt Arkın filmleri gibi görünüyor, bunu düzeltmek gerek” notu ile dikkat çekti.