Ana sayfa Dizi Haberleri Kuş Uçuşu dizisi başlamadan bir başka dizi ile benzerliğine dikkat çekiliyor!

Kuş Uçuşu dizisi başlamadan bir başka dizi ile benzerliğine dikkat çekiliyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrollerinde Birce Akalay, İbrahim Çelikkol ve Miray Daner’in başrollerinde yer aldıkları Netflix’in yeni Türk dizisi Kuş Uçuşu için nefesler tutuldu! Özellikle Çelikkol ve Akalay’ın hayranları, Siyah Beyaz dizisinden sonra ikiliyi yeniden bir arada görmek için hayli heyecanlı.

Yayın tarihi 3 Haziran olarak açıklanan Netflix dizisi, geçtiğimiz yıl çekilmişti. Dizinin yayınlanması merakla bekleniyordu. Sonunda yayın tarihinin belli olmasıyla birlikte geri sayım da başladı. Bir kaç gün sonra yayınlanacak olan diziyle ilgili bazı yorumlar da sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

İki farklı yaş grubundan iki kadının güç savaşının anlatıldığı dizinin hikayesindeki bu ayrıntı, izleyicinin Kuş Uçuşu dizisi ile Güllerin Savaşı dizisini birbirlerine benzetmelerine neden olmakta. Bir televizyon kanalında geçen hikayede genç muhabiri Miray Daner oynarken, kanalın öne çıkan isimlerinden birine Birce Akalay oynuyor. Yeni gelen genç kadın ile bir rekabete girmelerine neden olacak bir ortam oluşacağı anlaşılıyor dizide.

Kuş Uçuşu dizisi başlamadan bir başka dizi ile benzerliğine dikkat çekiliyor! 9

Birce Akalay Kuş Uçuşu’nda deneyimli bir gazeteciye hayat veriyor. Miray Daner de Birce Akalay’ın çalıştığı kanala yeni giren ve kendisini ispatlamaya çalışan Z kuşağı bir gazeteciyi canlandıracak. Aynı zamanda kuşak çatışmalarını da konu edinen Kuş Uçuşu dizisinde, iki farklı nesilden iki kadın karakterin mücadelesi öne çıkıyor.

İzleyiciler, sosyal medyadaki yorumlarda Kuş Uçuşu dizisini bu yönüyle Güllerin Savaşı dizisine benzetmekte. Güllerin Savaşı’nda da Canan Ergüder’in oynadığı güçlü kadın karakter Gülfem ile Damla Sönmez’in oynadığı Gülru’nun birbirlerine rakip olarak yaşadıkları olaylar anlatılıyordu.  Gülru, mesleğinin zirvesine ulaşan Gülfem’in hem hayranı hem de en azılı rakibiydi. Gülfem ve Gülru’nun savaşı, diziyi izleyenlerin de unutamadığı bir hikayeydi.

Kuş Uçuşu dizisi başlamadan bir başka dizi ile benzerliğine dikkat çekiliyor! 10

Kuş Uçuşu dizisinde de iki kadının bu rekabeti, izleyiciyi şimdiden benzetme yapmasına neden olmuş durumda. Yönetmenliğini Deniz Yorulmazer’in yaptığı, senaryosunu Meriç Acemi’nin kaleme aldığı Kuş Uçuşu dizisinin ilk tanıtımı kısa süre önce yayınlanmıştı. Tanıtımı Nejat İşler’in hikaye anlatımıyla başlayan dizide ayrıca İrem Sak, Defne Kayalar ve Burak Yamantürk de rol alıyor.

Kuş Uçuşu dizisi başlamadan bir başka dizi ile benzerliğine dikkat çekiliyor! 11

Fragmanda dizinin hikayesi şu sözlerle anlatılıyor: “Bu bir av ve avcı hikayesidir. Ormanda izlenen bir aslan ve yüksekten uçan avcı bir kuşun hikayesi. O aslandır, ormanın hakimi, gücün tek sahibidir. Bir kuş tarafından öldürüleceğini düşünmez bile, zirvededir. Zirvede olmak da görüş alanını zayıflatır.”