Ana sayfa Dizi Haberleri Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika!

Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birce Akalay hayranları son dönemde oyuncunun Netflix’te yer alan iki projesine tutku ile bağlandı. Kuş Uçuşu ismli dizinin 3 Haziran’da yayınlanmasının ardından Birce Akalay büyük bir övgü yağmuruna tutuldu. Sosyal medyada hayranları ünlü oyuncunun ne kadar başarılı bir iş çıkardığını yazdı ve yüz binlerce de paylaşım yapıldı.

Birce Akalay, İbrahim Çelikkol ve Miray Daner’in başrollerinde yer aldığı dizi gerçekten de hem hikayesi hem anlatım tarzı hem de oyunculuk başarısı ile dünya çapında öne çıktı. Netflix’in çok izlenen dizilerinden birisi olan Kuş Uçuşu, ikinci sezon için de onay bekliyor.

Kuş Uçuşu dizisinde Leyla Kıran karakteri ile yer alan Birce Akalay’ın diğer merakla beklenen Mezarlık projesi de Netflix’te izleyicilerle buluştu. Oyuncu bu projede ise Önem Özülkü isimli kadın polis karakteri ile dikkatleri çekiyor. Dizide kadın cinayetleri ve kadınlara iş alanlarında ve toplumsal ortamda yapılan ayrımcılığa dikkat çekiliyor.

Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika! 8

Birce Akalay da canlandırdığı karakter üzerinden kadın cinayetlerine ve kadınlara karşı yapılan ayrımcılıklara karşı duran bir pozisyonda. Ünlü oyuncunun Kuş Uçuşu dizisindeki oyunculuğu gayet başarılıydı belki ama Mezarlık dizisinden daha da kendine güvenli ve daha da başarılı gözüküyor.

Çünkü Mezarlık gerçekten büyük bir toplumsal sorun haline gelen kadın cinayetlerini çok ağır ama gerçekçi bir anlatım ile sunuyor. Dizide Birce Akalay adeta kendisini bulmuş ve canlandırdığı karakterin hislerini yansıtan bir içşelleştirme yaşıyor.

Birce Akalay’ın bu dizinin birçok sahnesinde oynamakta çok zorlandığını da hissettiren durumlar var. Oyuncunun kadın cinayetlerine karşı ne kadar hassas olduğu biliniyor ve böyle bir projede yer alması da hem oyunculuk hem de toplumsal farkındalık noktasında çok anlamlı oldu.

Kuş Uçuşu dizisi harika ama Birce Akalay, Mezarlık dizisinde daha da harika! 9

Mezarlık dizisinde Birce Akalay’ı izleyenler Kuş Uçuşu’ndan çok daha kendisini bu projeye adadığını görebilir.

Mezarlık’ın ilk sezonunda 4 bölüm yayınlandı ama devamının da gelmesi bekleniyor. Birce Akalay hayranları ise Haziran ayında iki başarılı proje ile öne çıkan oyuncunun bu güçlü çıkışlarından çok memnun.

Birce Akalay’ın son dönemde kendisine gelen teklifleri kabul etmeden önce Kuş Uçuşu ve Mezarlık projelerinin devamını beklemesinin de ne kadar anlamlı olduğunu izleyenler hemen fark ediyor. Çünkü iki dizinin de iki karakterin de bir derdi var ve Birce Akalay da bu kadın karakterlerinin hissini izleyicilere geçirme noktasında oldukça başarılı.