Ana sayfa Dizi Haberleri Kuş Uçuşu dizisiyle gündemde olan Birce Akalay’dan deprem sonrası önemli uyarılar geldi!

Kuş Uçuşu dizisiyle gündemde olan Birce Akalay’dan deprem sonrası önemli uyarılar geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te geçen yıl yayınlanan Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli dizilerle çok konuşulan, dünyanın dört bir yanında da popülerliğini artıran Birce Akalay, deprem felaketi sonrasında sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da önemli konularda uyarılarda bulunuyor.

Kuş Uçuşu dizisinin ikinci sezonu için bir süredir sette olan oyuncu, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta üst üste iki kez yaşanan büyük depremler sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden çeşitli paylaşımlar yapıyor. Bu paylaşımlarında enkaz altında kalan ve yardım isteyenlerin sesini duyuran, ihtiyaç sahiplerinin isteklerini paylaşan Birce Akalay, ayrıca çeşitli görüşleri ile de dikkatleri çekti.

Kuş Uçuşu dizisiyle gündemde olan Birce Akalay'dan deprem sonrası önemli uyarılar geldi! 9

Böyle büyük bir afette bu kadar büyük acı yaşanırken hala düşmanca tavırlar sergilendiğini ifade eden Birce Akalay, isyanını şu sözlerle ifade etti:

“Böyle büyük bir felakette, bu kadar büyük bir acıda halâ düşmanca tavırlar sergileyebilen insanoğlunu ben anlamıyorum arkadaş! Anlamayacağım da. Kimse hislerimizi yağmalamaya çalışmasın artık. Bizden önemli kardeşlerimiz var şu an. Susun da işimize gücümüze bakalım.”

Afet bölgesine yardımların bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade eden ünlü oyuncu, hastalıkları olan depremzedelerin de unutulmaması gerektiğini belirtti.

Halkın depremin hemen ardından kenetlendiğini ve yardım toplamaya başladığını da ifade eden Birce Akalay, “Seferberlik ilan edilmeli” diyerek de herkesin bu felaketi yaşayanların yardımına koşması gerektiğini belirtti.

Kuş Uçuşu dizisiyle gündemde olan Birce Akalay'dan deprem sonrası önemli uyarılar geldi! 10

Yıkılan binaların müteahhitlerinin yargılanmasını halkın canlı olarak izlemesi gerektiğinden bahseden oyuncu, “Bu topluma mal olmuş bir dava” ifadesini kullandı.

Yargı sürecinin açık ve şeffaf olması gerektiğinden bahseden Akalay, şu yorumda bulundu:

“Uzun vadede görevimiz tüm davaların takipçisi olmak ve yargı sürecinde gerçekleşebilecek olası usulsüzlüklere, karartmalara ses çıkarmak, birlik olmaktır. Bu ülkenin çocukları için, onların geleceği için bugüne kadar olmadığı kadar cesur davranmak zorundayız.”

Kuş Uçuşu dizisiyle gündemde olan Birce Akalay'dan deprem sonrası önemli uyarılar geldi! 11