Ana sayfa Dizi Haberleri Kuzey Yıldızı’nın erken final yapmasının perde arkasında yaşananlar!

Kuzey Yıldızı’nın erken final yapmasının perde arkasında yaşananlar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Kuzey Yıldızı zarar görmesin diye erken sezon finali yapıldı! Show TV’nin sevilen dizisi Kuzey Yıldızı, Mayıs ayının son haftasında yeniden sete çıkarak hayranlarını çok mutlu etmişti. Ordu’daki çekimler için özel izin alınmış ve ekipler seyahat kısıtlamasına takılmadan bu şehre ulaşabilmişti. Dizinin hayranları da merakla, heyecanla yeni bölümleri beklemeye başlamıştı.

Yaz ayı boyunca Kuzey Yıldızı dizisinin devam edebileceği düşünüldü. Ancak bunun için reytinglerin nasıl geleceği çok önemliydi… Dizinin 28. bölümü 6 Haziran tarihinde yayınlandı. Sosyal medyada dizi hayranları büyük bir etkileşim dalgası oluşturmuş ve fragmanlar milyonlarca izlenmiş olmasına rağmen, dizinin reytinglerinde dramatik bir düşüş göze çarpmıştı.

Sadece total grubunda tutunabilen Kuzey Yıldızı, sıralamada iyi durumda gibi görünse de eski reytinglerinden eser yoktu. İşte bu durum dizinin reklamlarını da olumsuz etkiledi. 12 Haziran tarihinde yayınlanan 29. bölümde de görüldü ki, reytinglerin düzelmesi yaz ayı nedeniyle pek de mümkün değil. Önce 31. bölümün sezon finali olması kararlaştırıldığı öğrenildi. 30. bölüm fragmanı yayınlanınca izleyiciler 2 bölüm daha var sandı.

Ancak 15 Haziran Pazartesi günü Kuzey Yıldızı dizisinin 20 Haziran tarihli 30. bölümünün yayın akışından kaldırıldığı ortaya çıktı. Tabii ki bu durum izleyicileri kızdırdı ve sosyal medyada binlerce paylaşım yapılarak bu duruma tepki gösterildi.

Kuzey Yıldızı'nın erken final yapmasının perde arkasında yaşananlar! 7

Show TV’den açıklama bekleyen izleyicileri bilgilendiren mesaj ise yapımcı Süreç Film’den geldi.  Açıklamada şu sözler yer aldı: “Değerli takipçilerimiz; Kuzey Yıldızı İlk Aşk, 13 Haziran Cumartesi günü yayınlanan 29. bölümüyle sezon finali yapmıştır. Yeni sezonda görüşmek üzere.”

Kuzey Yıldızı, 2. sezonuyla muhtemelen Eylül ayında yoluna devam edecek. Ancak bu durum Show TV adına bir ders niteliği taşıyor. İzleyicilere önce yeni bölüm fragmanı gösterip, ertesi günde hiç bilgi paylaşmadan yayın akışından kaldırmanın nasıl bir infiale yol açabileceği bu durum ile ortaya çıktı. İzleyicilerin beklentileri ile kanalların beklentilerinin uyuşmadığı bir durum yaşandı. Bu yaşananlar tüm kanal ve yapımcılar adına iyi bir tecrübe oldu. Artık sosyal medyayı daha etkili kullanmak ve izleyicilere durumu net bir şekilde anlatmak ilk yapılması gereken olmalı…