Ana sayfa Sosyal Medya La Pasion Turca dizisi İlker Kaleli için tam bir meydan okumaydı!

La Pasion Turca dizisi İlker Kaleli için tam bir meydan okumaydı!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu İlker Kaleli, İspanya’da yayınlanan La Pasion Turca dizisi ile son dönemde sosyal medyada çok konuşuldu.

İspanyol izleyicilerin büyük beğenisini kazanan diziyle ilgili oyuncunun sözleri de çok dikkat çekici.

La Pasion Turca dizisini İlker Kaleli, Hürriyet’teki röportajında şu sözlerle ifade etti: “İspanya işi kesinlikle bir meydan okumaydı, böyle bir manyaklık olmaz. Sualtı mağara dalışları, derin dalışlar… Her anlamda ekstremleri seviyordum.”

İspanya yolculuğunun nasıl başladığını da anlatan İlker Kaleli, The Serpent dizisindeki geçmişinin de etkisi ile La Pasion Turca dizisinden gelen teklifi ve detayları şu sözlerle anlattı:

“Çok tuhaf başladı. İki yaz önce, evde oturuyordum, telefon çaldı. Menajerim Zeynep (Berkiş) aradı ve “İspanya’dan bir dizi teklifi var” dedi. Hiç beklemiyorduk. İngiltere’de daha önce ‘The Serpent’ isimli dizide oynadığım için bir geçmişim var. Orada görüşmelerim de oluyordu. İspanya’dan teklif geleceğini düşünmemiştim hiç. “Bakalım o zaman” dedim. İspanyollar İngilizce bir iş çekiyordur, belki bir kısmı Türkçe falandır diye düşündüm. Ama sonra sahneler geldi, baktım tamamı İngilizce. Bir de ufak bir not düşmüşler “Bazı kısımları İspanyolca olacak” diye. İngilizce olmasında sorun yoktu. Deneme çekimini hazırladım, gönderdim. İstanbul’a geldiler, hikâyeyi anlattılar.”

Dizinin 6 bölümü de İspanyolca çekilecekti ama İlker Kaleli’nin dil hakkında hiçbir bilgisi yoktu. Oyuncu yapım ekibinin önerileri ile bu sorunu aşma yöntemi bulduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“İngilizce sahneleri biraz arttırırız, biraz Türkçe sahneler olur. Ezber tarafını azaltırız, İngilizce-İspanyolca oranını ayarlarız’ dediler.

Birkaç gün sonra Madrid’e gittim, orada koçlarla konuştum, İspanyolca hakkında fikir sahibi olmak ve senaryodaki İspanyolcaya hâkim olma süreci başladı. Cümleleri, kelimeleri tek tek, hece hece çalıştım, ezberledim, çok zordu. Bazı günler sinirden kendimi camdan aşağı atacak gibi oldum. En son 1’inci bölümden 6’ncı bölümün finaline kadar tüm bölümleri ezbere koçlara geçtim, gözleri doldu. Birbirimize sarıldık.”