Ana sayfa Dizi Haberleri Mahkum dizisi reytingleriyle ilgili bir iyi bir de kötü haber!

Mahkum dizisi reytingleriyle ilgili bir iyi bir de kötü haber!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Perşembe akşamlarına damgasını vuran Mahkum dizisi, Fox TV’nin bu sezon en iyi çıkış yapan yeni yapımı olarak göz kamaştırıyor. Onur Tuna, Seray Kaya, İsmail Hacıoğlu, Melike İpek Yalova ve Hayal Köseoğlu’nun başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi çok beğenildi.

Güney Kore yapımı olan Innocent Defendant isimli yapımdan uyarlanan Mahkum, hem etkili aksiyon sahneleri hem de başrol oyuncularının güçlü performansları ile adından konuşturuyor. Dizinin reytingleri de gayet iyi geliyor. Ancak reyting noktasında izleyiciler için bir iyi bir de kötü gelişmeden bahsetmek gerekiyor.

Her şeyden önce perşembe rekabetinde Mahkum dizisi bir numara konumunu sürdürüyor. Bu çok iyi bir gelişme. Tüm izleyici gruplarında 8’li oranlar elde ederek yoluna devam eden dizi, tüm rakiplerinin önünde olmayı sürdürüyor. 13. bölümü geride kalan dizinin birinciliği bırakmaması çok önemli bir artı olarak görülmeli.

Mahkum dizisi reytingleriyle ilgili bir iyi bir de kötü haber! 36

Ancak reytinglerde son dönemde yaşanan bir düşüş vardı. İzleyici ilgisinin bir miktar azaldığını 10’lu reytinglerin altına gelen oranlar bize göstermişti. Şimdi görülüyor ki, yeniden çift haneli reytinglere yükselme gibi bir durum olmayacak.

Yaşanan ilgi azalması durduruldu ve Mahkum dizisi çok tutkulu bir kitleye hitap ediyor. Ancak daha önce elde edilen çift haneli reytingler, yapımın Yargı dizisi ile birlikte sezonun en iyi üçüncü yapımı olma konusunda iddiasını ortaya koyuyordu. Şimdi gelinen noktada ise Mahkum, yaşanan bu düşüş ile üçüncülük umudunu kaybetti.

Sezonun en iyi reyting alan iki dizisi Kuruluş Osman ve Gönül Dağı olarak gözüküyor. Yargı dizisi de çift haneli oranlarla artık üçüncülüğü sağlamlaştırdı. Mahkum da bu sezonun en iyi projeleri arasında ama artık ilk üçte yok…

İşte Mahkum dizisinin 17 Mart perşembe akşamı yayınlanacak 14. yeni bölümünden ilk fragman.