Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisini izleyenler için can sıkıcı ama durum ortada!

Masumlar Apartmanı dizisini izleyenler için can sıkıcı ama durum ortada!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Masumlar Apartmanı dizisinin geçtiğimiz yıl ekrana ilk geldiği günlerde yaşattığı büyük etki ve dizinin hikayesi ve oyunculukları açısından başarısı kimse tarafından inkar edilemez. Dizi, ekranın çok konuşulan, çarpıcı hikayesiyle uzun yıllar unutulmayacak bir projesi olarak anılacak. TRT1’in yüz akı projelerinden olduğu da bir başka konu.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek bir hayat hikayesinden derlediği kitabından alıntılanan Masumlar Apartmanı, etkileyici hikayesiyle izleyenleri iki sezondur ekran başına topluyor. İlk sezondaki büyük ilgiyi 2. sezonda bulamaması, dizinin kemik izleyici kitlesi ile yayına devam etmesi de bir gerçek.

Ancak yine de Salı akşamlarının hatırı sayılır bir izleyici kitlesine hitap ediyor dizi. İkinci sezonda eleştiri aldığı konuların arttığı da bir başka gerçek. Özellikle Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı İnci’nin ilk sezonun finalinde ölmesi izleyenleri kızdıran bir gelişme olmuştu.

Masumlar Apartmanı dizisini izleyenler için can sıkıcı ama durum ortada! 8

Yerine Rüya karakteriyle Melisa Şenolsun geldi ama Birkan Sokullu’nun oynadığı Han’a yakıştırılmadı bu karakter. Hemen ardından Ceylan karakteriyle Aslıhan Gürbüz geldi. İkilinin geçmiş hikayesi az çok biliniyordu ama Ceylan’ın geri dönüşüyle bambaşka hikayeler ortaya çıktı.

Ezgi Mola’nın oynadığı Safiye ve Merve Dizdar’ın hayat verdiği Gülben, dizinin en çok konuşulan, en dikkat çeken karakterleriydi. Annelerinin yarattığı travmalarla hayatları zorluk içinde geçen iki kız kardeşin iyileşme süreçleri, izleyiciyi de heyecanlandırdı. Ancak bu süreç, iki ileri bir geri vaziyette olunca izleyiciden de ‘Tam iyileşti derken olanlara bak!’ şeklinde eleştirilerin de arkası kesilmedi.

Masumlar Apartmanı dizisini izleyenler için can sıkıcı ama durum ortada! 9

Giderek izleyici kaybetti Masumlar Apartmanı. Ancak yine de ekranda direnmeye devam ediyor. Çift haneli reytinglerle gün birincisi olurken, giderek tüm kişilerde ilk 10’a bile girmeye zorlanmaya başladı. Bu hafta yayınlanan 64. bölümüyle de 10. sıradaydı. AB ve ABC1 kategorilerinde biraz daha başarılı bir süreç izleniyor.
Masumlar Apartmanı AB’de günü dördüncülükle bitirirken, ABC1’de ise yedinci sırayı elde etti.

Reytingleriyle geçen sezonu aratsa da müdavimleri diziyi ısrarla takip etmekte. Ancak 3. sezonda devam etme şansının azaldığını söylemek de pek yanlış olmaz! Henüz TRT’nin bu yöndeki kararı bilinmiyor ama reytinglere bakılınca tahminler bu sezon dizinin final yapacağı yönünde…