Ana sayfa Dizi Haberleri Mavera’yı görünce Sen Çal Kapımı sezon finali reytingleri kabul edilebilir değil!

Mavera’yı görünce Sen Çal Kapımı sezon finali reytingleri kabul edilebilir değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sen Çal Kapımı isimli Fox TV dizisi 39.bölümü ile birlikte 1 hafta rötarlı olarak sezon finali yaptı. Geçen hafta Kerem Bürsin’in koronavirüse yakalanması nedeniyle dizinin çekimleri tamamlanamamış ve sezon finali bu haftaya ertelenmişti.

Sen Çal Kapımı dizisi, Savaşçı’nın 101.bölümünün ardından saat 22.45’te yayına başladı. Yani sezon finali her zamanki saatinden daha geç bir zaman diliminde izleyici ile buluştu. Hande Erçel ve Kerem Bürsin ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin tanıtımları günlerdir devam ediyordu. Ayrıca sosyal medyada da geniş ve etkili bir kampanya yapıldı. Dizi hayranları Sen Çal Kapımı için günlerdir binlerce tweet paylaşıyordu. Ancak sezon finali reytingleri oldukça düşük geldi.

Haziran ayında yeniden izleyicisi ile buluşacak olan dizinin 39.bölüm sezon finalinin sıralamada geldiği nokta düşündürücü. Tüm kişilerde ve AB gruplarında 26. sırayı elde eden dizi, ABC1’de ise 22. olabildi. Reyting oranlarının da bir hayli düştüğü bir kez daha kanıtlandı…

Hande Erçel ve Kerem Bürsin hayranlarının sosyal medyadaki çabalarının da reytinglerin yükselmesi noktasında pek de etkili olmadığı ortada.

Birçok izleyici dizinin yayın saatinin 22.45 olması nedeniyle bu sonuçların geldiğini de düşünüyor. Ancak TRT1’de Ramazan Ayı için özel olarak başlayan Mavera dizisinin reytingleri bu düşüncede olanları bir kez daha düşünmeye sevk ediyor.

Mavera, büyük bir tanıtım ve sosyal medya desteği olmamasına rağmen ve 23.45 gibi çok daha geç bir saatte yayınlanmasına rağmen tüm kategorilerde Sen Çal Kapımı’ndan daha iyi sonuçlar elde etti.

Mavera, 17 Nisan Cumartesi akşamı tüm kişilerde 19. olurken, AB’de günü 10. sırada bitirdi ve ABC1’de ise 18. oldu.