Ana sayfa Dizi Arşivi Mehmed Fetihler Sultanı nasıl bir dizi; hikayesi, oyuncu kadrosu, fragmanı ve tüm detayları!

Mehmed Fetihler Sultanı nasıl bir dizi; hikayesi, oyuncu kadrosu, fragmanı ve tüm detayları!

tarafından ker_def

Mehmed Fetihler Sultanı Dizisinin İlk Tanıtımı Yayınlandı… Hollywood Starı ile anlaşıldı… Güçlü oyuncu kadrosu dikkat çekiyor…

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı.

TRT 1 ekranlarında yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan, sezonun en iddialı projeleri arasında yerini şimdiden alan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Yayınlandıktan kısa süre sonra sosyal medyada büyük yankı uyandıran dizinin ilk tanıtımını kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

Dizinin yurt dışı çekimleri İran’da Nour Cinema City Platosu’nda yapıldı. Yayınlanan tanıtımın çekimleri, Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi’nin Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

Hollywood Starı ile anlaşıldı

Osmanlı tarihinin en önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan projede Fatih’in yaşamına paralel giden bir hikâye ile İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari’nin de hayatının önemli aşamaları işlenecek.

Bu aşamaların ilk sekans çekimleri İran’da bulunan Nour Cinema City platolarında yapıldı. Eyüp el Ensari karakteri için dünyaca ünlü yıldız Ghassan Mesud kamera karşısına geçti. Cennetin Krallığı ve Karayip Korsanları gibi başarılı yapımlarda yer alan Ghassan Mesud’a, İran ve Amerika’dan getirilen özel bir makyaj ekibi eşlik etti. Eyüp el Ensari karakteri için özel olarak hazırlanan oyuncu, projenin güçlü hikayesinden etkilenerek rolü kabul ettiğini belirtti.

Güçlü oyuncu kadrosu dikkat çekiyor

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı dizinin yurt dışı çekimlerinin oldukça verimli geçtiği belirtilirken, Türkiye çekimleri de kayda başladı.

Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.