Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mehmet Günsür Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mehmet Günsür Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mehmet Günsür, 8 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Mehmet Günsür
Doğum Tarihi: 8 Mayıs 1975
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 65 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Sibel Günsür
Babası: Teoman Günsür
Eşi: Katerina Mongio
Çocuğu: Ali Günsür, Maya Günsür, Cloe Günsür
Kardeşleri: Zeynep Günsür Yüceil
Instagram: https://www.instagram.com/mehmet.gunsur/

Mehmet Günsür Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Tatar kökenli bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi öğretim görevlisi, babası endüstri mühendisi, ablası ise bale koreografı ve aynı zamanda öğretim görevlisi. 2006 yılında İtalyan belgesel filmi yönetmeni Katerina Mongio ile evlendi. Çiftin, Maya, Ali ve Chloe adında üç çocuğu var.  Ailesiyle beraber Roma’da yaşıyor. “Roma’yı çok seviyorum çünkü güzel bir şehir ve evet 18 senedir orada yaşıyorum. Roma’da çok daha rahat görünmez olabiliyorum. Bu benim için çok önemli. Herkes gibi olmayı seviyorum. Bu, burada daha zor.  Sabahları çocuklarını okula götüren, veli toplantılarına giden bir babayım. Tamamen normal bir baba.  Üçüne de aşığım! Kızlar zaten tek bir bakışlarıyla beni eritiyorlar. Oğlan da aramızdaki en hassas olan insan, o da ayrı bir boyutta. Yavaş yavaş ergenliği başladı. Güzeller, çok güzeller.”

Çocukluk yılları: Ailesi yönünden her zaman kendisini şanslı bir çocuk ve yetişkin olarak görüyor. “Ailem benim hep hislerimle hareket ettiğimi bilir. Gerçekten neyi isteyip neyi istemediğimi anlarlar. Anlamasalar da bana güvenirler. Çocukluk yıllarımdan itibaren hayatım boyunca spor yaptım. Profesyonel anlamda tenis oynadım. Yine profesyonel anlamda kayak yaptım.   yine. Okul takımındaydım. Teniste neredeyse milli olacaktım ama sporcu olmak istemedim hayatta. Çünkü o bir iş. Hele de milli takıma girdiğiniz anda o sadece bir iş. O bir hayat biçimi oluyor. Bir şey yapacaksan da iyi yapmak zorundasın. Ben bunu yapmak istemedim. Herhalde 15-16 yaşına kadar profesyonel olarak oynadım.”

Eğitim hayatı: Marmara Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’den mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Geçmiş Zaman Mimozaları’ dizisinde canlandırdığı ‘Sabih’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Hamam’ filminde canlandırdığı ‘Mehmet’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Nazik, cesur, düşünceli, insancıl, merhametli.

Düşünce yapısı: Çoğu zaman iç sesini dinler. İçinde hala yaramazlık yapmaya meraklı 8 yaşında bir çocuk var ve bu yönden kendisini çok şanslı hissediyor. “Çok kontrollü göründüğüme  bakmayın. Ben çok yaramaz bir çocuğum aslında ama iyi anlamda. Ve içimdeki velet hâlâ sekiz yaşında. Ve bu açıdan da çok şanslıyım! Böyle bir dünyada insan refleks olarak kendini korumayı öğreniyor. Gamsız olmak insanın ömrünü uzatan bir şey. Ama geldiğimiz noktada ne kadar gamsız olabiliriz, onu da bilmiyorum. Sonuçta kendi enerjimin bozulmaması için elimden geleni yapıyorum. Neyim varsa paylaşıyorum bu dünyayla, en azından benim paylaştığım şeyler hayatın iyi tarafında kalsın, olumlu olsun derdindeyim. Kendimi mümkün olduğunca düzgün tutayım ve bunu yayayım insanlara diye uğraşıyorum.”

İlk sinema filmi: Hamam/ Ferzan Özpetek

Hayata bakışı: Gösterişi sevmiyor. Görünmek istemiyorsa eğer görünmez olmayı başarıyor.”Hayatı seviyorum. Meslek yüzünden de hayatı ve insanları tanımak, bilmek zorundayım. Yaş aldıkça daha konforlu yaşamak istiyorsun, duygusal alışverişinin olmayacağını anladıysan, içinde bulunmak istemediğin bazı durumlardan çok daha rahat ayrılıp sıyrılabiliyorsun. Nasıl göründüğünü hiç iplemeden sandaletle çorap giyebilmek gibi bir şey yaşlılık. 80 yaşında bile olsam sandalet-çorap kombinasyonuna kadar gelir miyim bilmiyorum gerçi. Ama öyle bir konfor getiriyor yaş sana. Kendimle baş başa kalmayı da eskiye nazaran daha çok seviyorum. Eskiden de severdim ama artık daha yalnız bir hayvana dönüştüm galiba.”

Mehmet Günsür Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı:  Mesleki olarak her anlamda daha öğrenecek ve yapacak çok şeyi olduğunu düşünüyor. “Yapacak çok şey var. Güzel bir yolda görüyorum kendimi. Doğru bir yolda. Çünkü hislerimle hareket etmeyi hep seçiyorum, seçebildiğim kadar. Onun da doğru olduğunu düşünüyorum. Bu senaryo seçerken de böyle, bir projeyle ilgili konuşurken de, hayatımla ilgili bir takım iş dışında başka kararlar verirken de. O yüzden gidecek çok yol var ama yaptığım da, yapacağım da çok şey var.”

Tiyatro mu? Sinema filmi mi? İtalya’da uzun yıllar tiyatro yaptı. Güzel bir proje gelirse tekrar yapabilir. Sinemayı daha heyecan verici buluyor. “Bir kere sinema daha uzun sürüyor; devam ediyorsun hep hikâyeye bir şekilde. Tiyatroda da evet 45 gün prova yapıyorsun, sonra prömiyerin oluyor ve her gece oynuyorsun. Heyecan ikisinde de bambaşka. Tiyatroda çok daha interaktif bir heyecan var; biz müzik yaparken de hep aynı heyecanı duyuyordum. Sahneye çıkarken,  şarkılarımızı söylediğimizde. Sinemada ise, beş altı hafta var; o beş altı hafta o karakterle yatıp kalkıyorsun. Çekmediğin sahneler sürekli akşam uyurken aklında oluyor; çektiklerin de. Belki de sinemadan geldiğim için daha etkileyici benim için.”

Kariyer planı: Sinemada bir müzisyeni canlandırmak istiyor. İleride yönetmenlik yapmak gibi bir arzusu da var. “Yaşanmış hikâyeler nedense hep çok sihirli oluyorlar. Çok büyük bir sorumluluk tabii ki o. Çok isterim bir müzisyeni canlandırmak. Bir müzisyenin hayatını anlatmak; sahne üzerinde, sahne sonrası. Bir sürü şey de biliyorum. Müzik bilgim de var. Bayağı eğleniriz öyle bir proje olursa diye düşünüyorum. Benzer teklifler geldi ama hiçbiri istediğim şekilde değildi. Kamera arkası bana çok cazip geliyor. Bir aktör, oyunculuğu bildiği için farklı bir yönetmen olur. Oyunculuk yapmamış bir yönetmenden çok daha avantajlı. Bir oyuncunun sınırlarını daha iyi görebilir. Bazen yönetmenler bunu görmeyebiliyorlar. Kamera arkasına ne zaman geçeceğim konusunda plan yapmadım, bunun da zamanı gelecek.”

Gelecek Hayali: Hayatta en çok, sevdikleriyle beraber mutlu ve sağlıklı olmak istiyor.

Baba olmak hayatını nasıl değiştirdi?  Babalığı ‘harika bir duygu’ olarak tanımlıyor. “Çocuk olağanüstü bir şey. Onlardan sonra hayata bakış açım değişti. Yaptığınız her şey onlara endeksli oluyor. Gelen projeleri onlara göre değerlendiriyorum. Baba olunca kendi babana bakış açın değişiyor. Kendi babanız oluyorsunuz. Her şey birbirine daha sıkı bağlanıyor.”

Kaygıları: Doğaya ve dünyaya herkesin bir şekilde bir borcu var diye düşünüyor. Küresel ısınma konusunu endişe verici buluyor. Herkesin artık küresel ısınmayla ilgili sorumluluk sahibi olduğunu anlaması gerektiğini düşünüyor. “Günde otuz kere çamaşır yıkamamak gerektiğini. Herkes sifonların içine bir buçuk litrelik bir şişe koysa, bir buçuk litre az harcayacaktır. Evlerini yaparken ekolojik, çevreye bir şekilde saygı duymaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü geri dönüşü olmayan bir yoldayız. Bizlerinde sanatçı olarak bir rolümüz olduğuna inanıyorum çünkü sanatçıların söylediği şeyleri insanlar okuyorlar, dinliyorlar. Şu söylediğim iki cümle bile topluma bir mesaj niteliğinde olabiliyor. Sanatçıların söyledikleri her şey çok önemli çünkü göz önündeler. O yüzden yaptıkları salaklıklar da göz önünde, söyledikleri doğru şeyler de göz önünde. Böyle bir sorumluluk da var tabii ki.”

Hobisi?  Bir sürü şey yapmaktan zevk alıyor. Yemek yapmak, müzikle uğraşmak, marangozluk gibi.  “Marangozluk çok zevkli; günün birinde istiyorum ki bir yere gireyim bir gün uğraşayım altı kişilik bir yemek masası yapayım mesela. Müzikle de ilgiliyim, bir sürü şey çalıyorum. Sekiz yıl bateri çaldım. Sonra şarkı söylemeye başladım. Evimde akustik gitar, darbuka, bir sürü enstrüman var. Kırk yılda bir birtakım insanlar bir araya gelip çalıyoruz ama bir grup yok şu anda. Müziğin içine girdiğin zaman zaten müzik seni bırakmıyor. Bir şekilde beynin hep farklı çalışıyor; bir şarkı dinlerken de. Benim müzik bilgim de çok fazladır.”

Mehmet Günsür Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Boğazına oldukça düşkün. Yemek yapmayı da çok seviyor. İtalya’daki evinde kendisini mükemmel hissediyor. “Yurt dışında yaşıyorum, buraya geldiğimde bir otelde kalıyorum ve o yalnızlık durumu beni besliyor. Evdeyken çok kalabalığım, o yüzden çalışmak o anlamda da beni dinlendiriyor. O yalnızlık durumu güzel bir yere oturuyor. Çok çalıştığım zamanlarda, evden uzakta, o kadar süre yalnız bir hayvan olarak yaşadıktan sonra, dönüşteki o curcuna acayip geliyor. Ama sonuçta kalbim orada atıyor her zaman. Üç tane çocuk var. Çocukların hepsinin ayrı durumları var, hepsinin ayrı anları, ayrı problemleri, ayrı kaliteli zaman ihtiyaçları var. Hayat yoğun yani. Yalnızlıktan hoşlanıyorum diyorum ama bayağı kalabalık bir hayatım var.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1989-Geçmiş Bahar Mimozaları /Sabih

1989 -Cahide

1999 -Sır Dosyası /Ayhan

2001-Don Matteo / Mohammed Achir

2003-Pilli Bebek /Tarık

2004-Kasırga İnsanları/Sinan

2005/2007-Beyaz Gelincik/Mustafa Aslanbaş

2007/2008 -Bıçak Sırtı/Mehmet Ertuğrul

2011- Saïgon, l’été de nos 20 ans / Spaghetti

2012/2014-Muhteşem Yüzyıl /Şehzade Mustafa

2017/2018 -Fi /   Deniz

2018- Kanaga/ Mardin Tamay

2019/2020-Atiye /Erhan Kurtiz

SİNEMA FİLMLERİ

1997 –Hamam/ Mehmet

1999 -Hayal Kurma Oyunları /Futbolcu

2001 -Tommaso /Giovanni     (TV Filmi)

2001- Guida/Giovanni (TV Filmi)

2002 -İtalyan /Giorgio

2003 -Il papa buono /    Don Paolo   (TV Filmi)

2003- O Şimdi Asker / Nihat Denizer

2003- Stregeria / Alex Pruna (Kısa Film)

2004 -Non ci sarebbe niente da fare! / Emin Ali (Kısa Film)

2005 -Anlat İstanbul /Rıfkı

2007- Dehşet Gecesi

2007-Fall Down Dead /Stefan Kerchek

2008 -Se chiudi gli occhi

2010 -Ses /Onur

2010-Matrimoni e altri disastri /Andrea

2011- Master Plan / Mr. M (Kısa Film)

2011 -Aşk Tesadüfleri Sever /Özgür Turgut

2014-Unutursam Fısılda/Tarık Ertuğrul

2017 -İstanbul Kırmızısı /Yusuf

2017- Martıların Efendisi /Şenol                  

ÖDÜLLERİ

1998-10. Ankara Film Festivali /Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu/ Hamam

2003 -40. Antalya Film Şenliği /Jüri Özel Ödülü /O Şimdi Asker

2003 -6. Gökçeada Film Festivali /En İyi Erkek Oyuncu /O Şimdi Asker

2004 -9. Sadri Alışık Ödülleri /Jüri Özel Ödülü /O Şimdi Asker

2011-16.Sadri Alışık Ödülleri /Jüri Özel Ödülü /Ses

2012 -ELLE Style Ödülleri/ En İyi Erkek Oyuncu /        Muhteşem Yüzyıl

2012-Ayaklı Gazete TV Yıldızları /En İyi Dönem Dizisi Yardımcı Erkek Oyuncu /Muhteşem Yüzyıl

2012-18. Kral Müzik Ödülleri /En İyi Film Müziği /Aşk Tesadüfleri Sever – Mehmet Günsür & TNK

2014-Sakarya Üniversitesi Justiniaus Medya Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu /Muhteşem Yüzyıl