Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melisa Doğu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melisa Doğu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melisa Doğu, 14 Şubat 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Melisa Doğu
Doğum Tarihi: 14 Şubat 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.74 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/melisadogu/

Melisa Doğu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Çocukluğundan beri hayatında hep oyunculuk vardı. “Küçükken televizyonun önüne geçerdim. Ailemin beni değil de televizyonu izliyor olmasını anlamazdım. Evde sürekli kedimi göstermek için bir şeyler yapardım. Ortaokuldan sonra babama ‘Beni Mimar Sinan Üniversitesi’ne götür’ dedim. Gittiğimde daha küçük olduğumu söylediler ve liseden sonra sadece buraya başvurdum ve ikinci yılımda çok sevgili arkadaşım Onur Bayraktar’ın desteğiyle okulu kazandım.”

Eğitim hayatı: Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi’nin ardından, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Oyunculuğun yanı sıra eğitmenlik ve oyuncu koçluğu da yapmaktadır.

Hayatının dönüm noktası: 14 yaşındayken modellik yapmaya başladı. Modelliğin revaçta olduğu dönemlerde Türkiye’de podyuma çıkmış en geç modeller arasında yer aldı. Konservatuara girmek hayatının dönüm nokrası oldu. Konservatuvara girince her şeyi bir yana bırakıp okula odaklandım. Onur Bayraktar ile bir tiyatro kurmuştuk. Kendi metinlerimizden oluşan ‘Eksik Zamanlar’ isminde bir oyundu. O dönem alternatif tiyatrolar bu kadar etkili değildi. 4-5 kişiye oyun oynadığım zamanlar oldu bu yüzden şu an kapalı gişe oynamanın mutluluğu benim için apayrı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2012 yılında, ‘Kötü Yol’ dizisinde canlandırdığı ‘Mualla’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kocamın Ailesi’ dizisinde canlandırdığı ‘Fulden’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Melisa Doğu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Aşka bakışı: “İlişki kurmak çok zor bir şey değil ama aşk bambaşka bir şey. Aşk aynı frekansta titreşmektir ve kolay bulunur bir şey değil. Ben 14 Şubat doğumlu biriyim. Vücudumda kalp şeklinde doğum lekem var. Kendimi en sevdiğim zamanlar âşık olduğum zamanlar. Yaşadığım hiçbir hikâye beni aşktan ayrı koyamaz. Aşk aslında seninle ilgili bir şey. Ben özgürlüğüne düşkün bir kadınım. Aynı zamanda da sadık bir insanım. Bir ilişki yaşarken kendimi birine ait hissettiğimde bambaşka bir kadın olabiliyorum. Sosyal ve özgürlüğüne düşkün kadın domestik karaktere dönüşüyor. Bunu yaşadım ve bu yüzden evlilik bana çok uzak değil ama klişelerle dolu bir evlilik yaşamak istemiyorum. Evlilikten sonra kaybetme korkusu yok oluyor. Bu güven değil güvenen insan da korkar. Evlilik hayatta birinci önceliğim değil çocuk da öyle. Hayatta herkesin anne olması gerektiğini düşünmüyorum. Gerçekten doğru zamanda yapmak isterim.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor. “Türkiye’de artık Yeşilçam zamanının salt kötü karakter anlayışı kalmadı. İnsanlar beni sokakta gördüklerinde oynadığım karakterden dolayı bana kötü davranmıyor. ‘Aaa sizsiniz’ veya ‘Çok güzel oynuyorsunuz’ dendiğinde nasıl mutlu oluyorsam ‘Sen kötü kadınsın’ dendiğinde de mutlu oluyorum demek ki inandırıcı olmuş diyorum.”

İlk sinema filmi: Togan Gökbakar/ Gen

Hayata bakışı: “İyi ki oyuncu olmuşum ama işin işletme ve hakla ilişkiler tarafını da seviyorum. Ayrıca müziği de çok seviyorum. DJ’lik yapıyorum mesela. Başlarda hobi olarak başladı şimdi iş haline geldi. Çok geniş bir müzik arşivim vardı ve gittiğim mekânlarda eğlenemediğimi fark edip başladım, sonra iş haline geldi. Ayrıca bir single çalışmam oldu, piyasaya sürülecek bir single çalışmasıydı ama sonra sıkıntılar oldu ve internetten paylaşmaya karar verdik. O da benim hobi olarak yaptığım bir şey. Şarkıcı değilim ama şarkı söylemeyi çok seviyorum. Hobi olarak duruyor.”

İş hayatına bakışı: Oyuncu olmaktan mutluluk duyuyor ayrıca müzikle de ilgileniyor. “İyi ki oyuncu olmuşum ama işin işletme ve hakla ilişkiler tarafını da seviyorum. Ayrıca müziği de çok seviyorum. DJ’lik yapıyorum mesela. Başlarda hobi olarak başladı şimdi iş haline geldi. Çok geniş bir müzik arşivim vardı ve gittiğim mekânlarda eğlenemediğimi fark edip başladım, sonra iş haline geldi. Ayrıca bir single çalışmam oldu, piyasaya sürülecek bir single çalışmasıydı ama sonra sıkıntılar oldu ve internetten paylaşmaya karar verdik. O da benim hobi olarak yaptığım bir şey. Şarkıcı değilim ama şarkı söylemeyi çok seviyorum. Hobi olarak duruyor.

Farklı karakterleri canlandırmayı seviyorum. Biri bir karakterde çok seviliyor sonra ona sürekli aynı roller gelmeye başlıyor. Bir oyuncu olarak bunu çok fazla tercih etmiyorum. Yıllara komedi de oynadım ama hepsini farklı yapmak için çaba harcadım. Aynı şeyi oynamak bana zevk vermiyor. Tiyatroda her oyun başkadır bu yüzden insanlar yıllarca Lüküs Hayat’ı oynadı.”

Erkekte çekicilik kriteri: Bir erkeğin öncelikle kendisinde hayranlık uyandırması gerektiğini düşünüyor. “Adam olmalı, hayranlık uyandırmalı, bir şeyler öğretebilmeli karşısındakine, esprili olmalı, kalıplı, tabulu olmamalı, açık fikirli olmalı, özgür olmalı. Çok sevmeyi beceremese de, karşıdan sevgi alabilecek gücü olmalı. Sakin olmalı mesela, her şeyi üstüne alınmak yerine, gözlem yapıp bazı durumlarla eğlenmeli. Kibar ve centilmen olmalı, karşısında asker arkadaşı yok alo. Güzel sevsin, gerisi yalan.”

DİZİLERİ

2018/2021- Yasak Elma / Asuman

2018- Keşke Hiç Büyümeseydik/ Ayten

2017- Ateşböceği/ Nisan

2016- Arka Sokaklar/ Sema

2014/2015- Kocamın Ailesi / Fulden

2012- Kötü Yol / Mualla

SİNEMA FİLMLERİ

2006- Gen

2018- Glory Hole (Kısa Film)

TİYATRO OYUNLARI

2019- Aşk Geçmişim

2016- Nereye Gitti Bütün Çiçekler?

2014- Kalp Düğümü

Üçüncü Türden Yakın İlişkiler: Başlangıç