Ana sayfa TV Programları Meryem kaç puan alacak? Zuhal Topal’la Sofrada 97. Bölüm

Meryem kaç puan alacak? Zuhal Topal’la Sofrada 97. Bölüm

tarafından ker_def

Zuhal Topal’la Sofrada 8 Ocak Salı 97. Bölümü Fox TV ekranında izleyicilerle buluştu. Haftanın 2. gününün yarışmacıları Meryem Soytürk ve Kayınvalidesi Asiye Soytürk oldu. Gelin Meryem Kayserili iddialı ve inatçı. Kayınvalide de Türk mutfağına hakim.Hafta içi her gün gündüz kuşağında yayınlanacak yemek yarışmasında Zuhal Topal, gelin ve kayınvalideleri buluşturuyor ve kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

İLGİNÇ BİR OLAY DAHA

Programın yeni bölümünde de ilginç gelişmeler yaşanacak. Yayınlanan fragmanda Altın hanımın, Altın Kurallar isimli gelinlere uyarı maksatlı mesajı olay alacak. Fragmandan bu detay anlaşılıyor.

Zuhal Topal, şaka zannediyordu ama değilmiş… Altın hanım ‘Altın Kurallar’ isimli mesajları programda bugünün gündemini belirleyecek.

Gelin Meryem hanımın menüsü şu şekilde:

-Tepsi mantısı
-Yağlama
-Fırın ağzı
-Pembe pilav
-Maş fasulyesi salatası
-Muhallebi revani

İŞTE ALTIN HANIM’IN ALTIN KURALLARI…
Kayınvalidelerin masaya geçtiği ilk dakikalarda Altın Hanım, ‘Altın Kurallar’ başlığıyla diğer yarışmacılara getirdiği kağıtları dağıttı.

Kağıtta yazan kurallar ise şöyleydi:

1-Evimize kesinlikle ayakkabı ile giremezsiniz. Temizliğinden emin olmadığımız için ev ayakkabısını da kabul etmiyoruz. Galoş giyilmesi zorunludur.

2- 2,5 saatte mutfağın dağılması normaldir, görülmesi gerekli değildir.

3-Yemeklerin tadına bakılmadan yorum yapılması yasaktır. Gelinimi germeyin.

4-Gelinimden menü dışındaki ekstra talepler kabul edilemez.

Zuhal Topal, bu kuralları tek tek okudu ve aslında bunların gayet makul olduğunu söyledi. Bazı kayınvalideler itiraz etmeye kalkışsa da çok büyük bir tepki verilmedi.

Fatma Hanım, Altın Hanım’a “Sizin kurallarınız beni ilgilendirmiyor” derken Arzu Hanım ise galoş giymeye katılmadığını ama mutfağın kontrol edilmesine kendisinin de karşısında olduğunu belirtti.

İlk gün yarışan Nuran gelinin kayınvalidesi Şenay Hanım ise yarışmacının mutfağını görmek istedi ve yeterince titiz davranılmadığı, yerlerde döküntüler olduğuna dikkat çekti.

MERYEM GELİN KİMDEN KAÇ PUAN ALDI?

Fatma Hanım, 5 puan verdi.

Arzu Hanım, 4 puan verdi.

Meryem Gelin, yemekleri beğenmesine karşın Arzu Hanım’ın verdiği puana itiraz etti. “Ekranlara oynuyorsunuz. Hakkını vermiyorsunuz. Kesinlikle hakkını vermediniz” diyerek isyan etti duruma.

Şenay Hanım ise 3 puan verdi. Menünün zor bir menü olmadığını söyleyen Şenay Hanım ve Meryem gelin arasında gerginlik yaşandı. Kendi gelinine Asiye Hanım’ın 3 vermesinden sonra aynı puanı Şenay Hanım’ın da Meryem geline verdiği konuşuldu masada.

Altın Hanım, Meryem geline 4 puan verdi. Her şeyi beğenen ve lezzetli bulan Altın Hanım’ın bu tavrı masada da şaşkınlık yaşattı.

Altın Hanım’a Meryem gelin, “Siz beni gelininize rakip gördüğünüz için düşük verdiniz. Hiç adaletli bir puan değil. Her şeyi beğenip de 4 puan vermek hiç adaletli değil” dedi.

Altın Hanım, masada mantıyı beğenip ikinci tabağı bile istemişti. Herkesi şaşırtan bu durum üzerine Altın Hanım, “4 puan kötü bir puan mı? 1 mi verdim, 2 mi verdim? Adaletsiz davranmadım, normal verdim size” diye konuştu.

Zuhal Topaloğlu da masadaki puanlamaya çok şaşırdığını belirterek bir tek Fatma Hanım’ın daha adaletli davrandığını belirtti.

Zuhal Topal’ın puanı ise 7 oldu.