Ana sayfa Sinema Meryem Uzerli, yeni filminde arı korkusu yüzünden zor anlar yaşıyor!

Meryem Uzerli, yeni filminde arı korkusu yüzünden zor anlar yaşıyor!

tarafından zk zk
Ünlü oyuncu Meryem Uzerli’nin geçen aylarda bağımsız bir filme destek vereceği gündeme gelmişti.

Bu projenin de Eylem Kaftan’ın “Kovan” adlı filmi olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Eylem Kaftan, birçok sinema platformundan da ödüller alan senaryosunu, bu ay TRT’nin ortaklığında beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor.

“Kovan” filminde Ayşe adında arıcılık yapan bir kadına hayat verecek olan Meryem Uzerli ile gözlem için ziyaretlere başladıklarını belirten Kaftan, şöyle konuştu:

Meryem Uzerli, yeni filminde arı korkusu yüzünden zor anlar yaşıyor! 8

“Filmin öyküsü TRT Belgesel’de şehirli çiftçilerle ilgili yaptığım programda karşılaştığım bir karakterin hikayesine dayanıyor. Filmde arıcılık yapan bir kadının doğayla mücadelesini anlatacağız. Meryem Uzerli gibi harika bir oyuncuyla çalışacağımız için ayrıca çok mutluyuz. Meryem çok tatlı ve doğal bir insan. Kendisini role adadı. Saçının rengini de değiştirerek karakter için dönüşüme girdi. Siyah saç çok yakıştı. Arıcılara ziyarete de başladık. Hiç kolay bir şey değil. Meryem’in bu konuda bir korkusu vardı. Onu yavaş yavaş aşacak. Ben de belgeselci olduğum için her şeyin sağlamasını yaparak hareket edeceğim. Gerçeklikten yola çıkarak alıştıra alıştıra reel sahneler çekeceğiz.”

Meryem Uzerli, yeni filminde arı korkusu yüzünden zor anlar yaşıyor! 9

Okuma provaları başlayan “Kovan” filmi, dört ana karakter etrafında dönecek. (Medyatava/Birsen Altuntaş)