Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Metin Akpınar’dan stand up yapanlara ince eleştiri!

Metin Akpınar’dan stand up yapanlara ince eleştiri!

tarafından ker_def

Bloomberg HT’de yayınlanan “Fatih Altaylı ile Bire Bir” programına konuk olan usta oyuncu Metin Akpınar, sahneyle tanışmasından Devekuşu Kabare’ye, oyunculuk serüvenini izleyicilerle paylaştı.

Tiyatro ile tanışmasını anlatan Akpınar, 1957 yılında ilk kez sahneye çıktığını, 1964 yılında ise profesyonel olduğunu anlattı. Zeki Alasya ile birlikte kendi tiyatrolarını kurmak istedikleri dönemi ise Akpınar, “O zamanki delikanlılıkla, biraz da cahil cesareti ile biz olduk zannettik. Özellikle Hababam Sınıfı’ndan sonra tanınmaya başlamıştık. Hadi o zaman kendi tiyatromuzu yapalım dedik, hocadan ayrıldık. Ama zannettiğimiz gibi olmamışız. Kimseler gelmedi.” dedi.

Haldun Dormen’in önerisiyle Kabare tiyatrosu ile tanıştıklarını anlatan usta oyuncu, “Vatan Kurtaran Şaban” ile ilk Kabare tiyatrosunu sahneye koyduklarını belirtti. Erol Günaydın’ın oynaması planlanan başrole talip olan Akpınar, Dormen’i ikna ederek rolü aldığını söyledi.

1992 yılında kapanan Devekuşu Kabare’nin son günlerinde sahne bulma sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Akpınar, “En son Talimhane’de bir salonda oynadık. Yanımız benzinciydi. Herhangi bir ülkede tiyatroyla benzinci yan yana olursa benzinci kapanır, biz de tersi oldu ve Kabare Tiyatrosu’nu kapattık” dedi.

Usta oyuncu, sahnede oldukları sürece siyasetçilerle sorun yaşamadıklarını ama uyarılar aldıklarını söyledi. Akpınar, “Bir sınıfta öğrencilerin biri Ecevit, biri Demirel, biri Erbakan… Sınıfın içinde didişiyorlar ve sonunda askerlik hocası geliyordu. Ecevit askerlik hocasının gelmemesini rica etmişti” dedi.

“STAND-UP YAPANLAR İYİ KONUŞAMIYORLAR”

Fatih Altaylı’nın “Yeni nesil komedyenleri nasıl buluyorsun?” sorusu üzerine Akpınar, “Bizde stand-up yapanlar iyi konuşamıyorlar. Çok büyük bir eksiklik bu. Hatta kekeme bile var. Bir konuşsam neler söyleyeceğim diyor” dedi.

Müzisyen Melek Mosso ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner de programa konuk oldular. Melek Mosso, şarkılarıyla programa renk katarken Taner, 29 Ekim’de açılacak Atatürk Kültür Merkezi’ni ve İstanbul’un kültür-sanat yaşamını anlattı.