Ana sayfa Dizi Haberleri Mevlana, Kara Tahta, Akif ve Kasaba Doktoru! TRT’de yeni dizi çılgınlığı devam ediyor!

Mevlana, Kara Tahta, Akif ve Kasaba Doktoru! TRT’de yeni dizi çılgınlığı devam ediyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin son yıllarda dizilere verdiği önem sayesinde çok geniş bir izleyici kitlesinin kamu yayıncısını fark ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Diriliş Ertuğrul projesinin çok etkili olmasının ardından geçen sezon dizilere büyük yatırım yapan TRT, bu kararını yeni projelerle destekliyor.

Hem TRT1 için hem de TRT’nin dijital platformu için çekilen veya çekim planlaması yapılan diziler bulunuyor. Mevlana isimli TRT dizisi için 3 aya yakın süredir ekipler Konya’da kurulan özel platoda çalışmalarına devam ediyor. Bülent İnal, Ahu Türkpençe, Kaan Yıldırım, Ushan Çakır gibi önemli oyuncuların bir araya geldiği bu proje Mevlana’nın hayatını anlatıyor ve çok etkileyici bir yapım olacak.

Mevlana, Kara Tahta, Akif ve Kasaba Doktoru! TRT'de yeni dizi çılgınlığı devam ediyor! 9

TRT Dijital için hazırlanan Mevlana dizisinde 10 bölümün tamamlandığını Kaan Yıldırım duyurdu. 3 ay kadar daha çalışacaklarını ve sette çok iyi bir arkadaşlık ortamı kurulduğunu belirten Kaan Yıldırım, Mevlana dizisi için de titizlikle çalışıldığına dikkat çekti.

TRT’nin projeleri üst üste geliyor. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatılacağı Akif dizisinin de detayları ortaya çıkmaya başladı. Usta oyuncu Fikret Kuşkan’ın başrolünde yer alacağı bu projenin hazırlıkları da devam ediyor. Dizinin senaristi olarak Payitaht Abdülhamid’i yazan Uğur Uzunok’u görüyoruz.

Mevlana, Kara Tahta, Akif ve Kasaba Doktoru! TRT'de yeni dizi çılgınlığı devam ediyor! 10

Ayrıca Akif dizisini yapacak olan ekip, TRT için bir başka projeyi daha hayata geçirecek. Balkan Ninnisi isimli dizi komedi ağırlıklı bir yapım olacak ve proje için ön hazırlıklara başlandı. Uğur Uzunok ve senaryo grubundaki arkadaşları bu dizinin de hikayesini yazıyor.

TRT’nin bir başka projesi ise Kasaba Doktoru olacak.. ARC Film’in yapımcılığını üstlendiği projenin yönetmeni olarak Maraşlı dizisiyle öne çıkan Arda Sarıgün ile anlaşma sağlandı. Barış Erdoğan ve İlker Arslan’ın senaryosunu yazdığı dizi için oyuncu arayışlarına devam ediliyor.

Mevlana, Kara Tahta, Akif ve Kasaba Doktoru! TRT'de yeni dizi çılgınlığı devam ediyor! 11

TRT’nin yeni dizisi Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli dizi için de İstanbul’da çok detaylı bir plato hazırlanmıştı. Bu dizinin yayına başlayacağı duyuruldu ve 11 Şubat Cuma günü ilk bölüm ekranda olacak. Burak Sevinç ve Sena Çakır’ın başrolündeki dizinin İstanbul’da kurulan platosunda; eski Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin aslına uygun olarak inşa edildiğini de hemen belirtelim.

TRT üst üste yeni dizi projeleri ile bu alana yatırım yapmaya ve özel projeler ile izleyicileri etkilemeye devam edeceğinin mesajını net bir şekilde veriyor.