Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisinde 2 sahne vardı ki, ekran başında ayağa kalkıp izleyen çok oldu!

Mucize Doktor dizisinde 2 sahne vardı ki, ekran başında ayağa kalkıp izleyen çok oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçtiğimiz Perşembe akşamı izleyicilerle buluşan Mucize Doktor dizisinin sosyal medyada büyük bir etki bıraktığını görmüşsünüzdür…

Taner Ölmez’in otizmli savant sendromlu Ali karakterine hayat verdiği dizide, tıp fakültesini birincilikle bitiren ve asistan cerrah olarak özel bir hastanede işe başlayan karakter herkesi çok etkiledi..

The Good Doktor dizisinden başarıyla uyarlanan Mucize Doktor, özellikle de otizimli bireylerin kendilerini topluma daha iyi anlatabilmeleri için büyük bir fırsat olarak görülüyor…

Otizimli insanlarla nasıl iletişim kurulması gerektiğini de yavaş yavaş ortaya koyması beklenen Mucize Doktor dizisinde, otizimli ailelerin ayakta izledikleri 2 sahne vardı. Birçok dizi izleyicisi için normal olan bu sahneler, otizim ile iç içe yaşayanlar için televizyon ekranında adeta ayakta izlenecek kadar önemliydi.

Ali’yi hastanenin yönetim komitesine kabul ettirme derdine düşen Reha Özcan’ın canlandırdığı Dr. Adil’in şu sözü çok değerliydi”

“Anlamıyor musunuz? Bu çocuğu alıp, onun gibi daha nicelerine umut olabiliriz. Siz sanıyorsunuz ki karşınızda bir tek Ali var, yanılıyorsunuz. Binlerce otizmli genç var sizin karşınızda. Dışarıda bir kapının arkasında bekliyorlar. Açalım o kapıyı, buyur edelim içeri. Yılmayın diyelim, hayallerinizden vazgeçmeyin! Kendinizi eksik hissetmeyin, yapabilirsiniz! Sizin de bir şansınız var bu hayatta, sizin de herkes gibi yaşamaya hakkınız var diyelim!”

Bu sözler aslında Otizm konusunda topluma yıllardır anlatılmak istenen sözlerdi.

Bir diğer sahne de ise Dr. Adil, “Otizm bir hastalık değildir, sadece beyinleri farklı çalışıyor” ifadesiydi… Birçok izleyici bu replikleri kaçırmış olabilir.Ancak otizm ile iç içe yaşayanlar için televizyon ekranında bunları duymak çok önemli bir gelişmeydi.

Mucize Doktor dizisinden beklentiler de var… En önemli beklentilerden birisi otizimli bir kişi ile nasıl iletişim kurulması gerektiğine yönelik verilecek mesajlar.

Bir diğer önemli beklenti ise otizim ile ilgili ülkedeki bilinci artırmak ve otizimlilerin okuması durumunda doktor bile olabilecekleri mesajının güçlü şekilde verilmesi…

Ali’nin kendini komite önünde ifade ettiği anlar ise otizimlilerin toplum önünde konuşmakta çektikleri zorluğu da işaret ediyordu.