Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor dizisinin izleyenlere hatırlattığı büyük gerçek!

Mucize Doktor dizisinin izleyenlere hatırlattığı büyük gerçek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanmakta olan Mucize Doktor dizisi, ilk sezonunu 28. bölümüyle birlikte tamamladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle dizinin çekimlerine Ağustos ayında devam edilecek. Ancak çekimlerin hastane ortamında mı yoksa stüdyoda mı yapılacağı bilinmiyor…

Dizinin oyuncuları koronavirüs koşulları nedeniyle hastaneye girmek istemiyor. Aynı şekilde hastanenin de bu kadar kalabalık bir ekibi bu şartlarda kabul etmesi de zor görünüyor. Mucize Doktor dizisinin 2. sezonunun çekim mekanları noktasında değişiklik göstermesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Dizide Nazlı olarak izlediğimiz Sinem Ünsal, katıldığı youtube sohbetinde önemli bir detaya da dikkat çekti. Pandemi sonrasında sağlık çalışanlarının kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Sinem Ünsal, hastane ortamında çekim yapmanın da farklı bir deneyim olduğunu belirtti:

“Ben diziye başladığımda söylemiştim. Maalesef ne kadar geç anladım onların değerini diye. Çünkü gerçekten çok zor bir iş yapıyorlar. Çekimlerin büyük çoğunluğu hastanede, bir kısmı da platoda gerçekleştiriyoruz. Hastane yaşayan bir hastane, acil bölümün, ameliyathanelerin olduğu bir hastane. Biz bir katını olduğu gibi kullanıyoruz. Kafeteryayı ve diğer katları da kullanıyoruz. Hem hastalarla hem hasta yakınlarıyla çok özel şeyler paylaşıyoruz. Diziyi izleyenler oluyor, benzer dertlerden muzdarip olanlar oluyor, onları dinliyoruz. Bazen kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum bunlardan dolayı. Bazen de çok hafiflemiş hissediyorum. Umutlu şeyler görüyoruz çünkü. Bazen de çok gülüyorum, doktor zannedenler oluyor. Gerçekten ilaç soranlar oluyor, çünkü sürekli biz o üniformalarla geziyoruz. Tanımıyorlar arkamızdan sesleniyorlar, ameliyathane nerede, kafeterya nerede diyorlar. Çok gülüyoruz.”

Mucize Doktor dizisinin izleyenlere hatırlattığı büyük gerçek! 7

Mucize Doktor dizisinde oyuncular tıp terimleri de kullanmak durumunda ve milyonlarca kişi izlediği için de ufak bir hata bile hemen eleştiri sebebi olabiliyor.

Sinem Ünsal, tıp terimlerini doğru şekilde telaffuz etmeye çaba harcadıklarını ve bunun için de dil egzersizleri yaptıklarını anlattı.

Sinem Ünsal, “Çünkü bize çok yabancı. Anlamını bilip bilmemek değil, gerçekten telaffuzu çok zor. Zamanla o terimlerin ne anlama geldiğini artık biliyoruz ve doğaçlama bile yapıyoruz. Bu noktaya geldik aslında. Tabii bir doktor danışmanımız var sette de sürekli bizimle. Çok eğleniyoruz. Bir sözlükle gezmiyorum ama internetten sürekli araştırıyorum. Zaten çok anlaşılmaz bir şeyse ve ilk defa duyduğumuz bir şeyse senaryoda zaten notlarımız da oluyor. Zaten doktorumuz da
var. Çok zorlanmıyorum” dedi.