Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’da bir ilk, bu verilen mesaj sistem eleştirisinin ta kendisi!

Mucize Doktor’da bir ilk, bu verilen mesaj sistem eleştirisinin ta kendisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında izleyicilerle Perşembe akşamları buluşmakta olan Mucize Doktor dizisi, ikinci sezonuna devam ediyor. 37 bölüm geride kaldı ve 19 Kasım akşamı da 38. yeni bölüm yayınlanacak. Taner Ölmez’in otizimli doktor Ali Vefa karakterine hayat verdiği dizide çok ilginç bir gelişme dikkatleri çekiyor.

Şimdiye kadar sosyal mesaj verme, farkındalık yaratma ve insan hayatının ne kadar değerli olduğu konusunda önemli mesajlar veren dizi, bir ilke imza atacak. Belki de senaristler farklı tasarlamış olabilir, ancak 38. bölüm 2. fragmanında yer alan sözler tam da bir sistem eleştirisi olarak dikkat çekiyor.

Futbol dünyasını ilgilendiren bir vakayı çözmeye çalışan Ali Vefa’nın tespitleri, sistem eleştirisinin ta kendisi konumunda.. Dizinin 38. bölümünde sahnelerin tamamı yayınlandığında daha fazla detay sahibi olacağız. Ancak fragmanda bile söylenen sözler, ilgi görüyor.

Çok ünlü bir futbolcu sakatlanıyor. Ali Vefa, tespitleri ile yine ortalığı fena sarsacak. “Bilerek sakatlandı. Çünkü kimse onu düşünmüyor” diye konuşan Ali Vefa’ya hemen itirazlar yükseliyor:

“Deli mi ya bu doktor.”

“Bilip bilmeden konuşuyor.”

Ünlü bir futbolcu ve bir insan olarak değil de bir yatırım olarak değerlendiriliyor. Bu futbolcunun sakatlığının neden olduğu ve arka planda ne hissettiğine dair hiçbir empati yok. Kulüp doktoru diyor ki, “O bir yatırım, İngiltere transferinden dolayı endişeliler” sözleri de asıl gerçeği herkesin yüzüne çarpıyor.

Ali Vefa ise, “O kulüp doktoru gelecek milyon dolarlardan başka hiçbir şey düşünmüyor” diyerek de asıl söylenmesi gereken o sözü herkesin yüzüne çarpıyor.

Günümüz futbol gerçeği de bu değil mi? Futbol dünyasında her oyuncu da bir yatırım mantığı ile değerlendirilmiyor mu? İşte tam da bu noktaya bir eleştiri getiriliyor.

Sisteme yönelik güçlü ve insani bir çıkış bu… Mucize Doktor dizisinde de ilk kez bir sistem eleştirisi görüyoruz. İşte 38. bölüm 2. fragmanı: