Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’dan Masumlar Apartmanı’na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz…

Mucize Doktor’dan Masumlar Apartmanı’na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz…

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Merve Dizdar, başka projelerde yer aldığında bu kadar ön plana çıkmamıştı. En son izlediğimiz Mucize Doktor dizisindeki Damla ile de izleyiciyi bir nebze gıcık etmeyi başarmıştı. Aslında Vatanım Sensin dizisindeki Efsun karakteri ile hafızalara daha çok kazınmıştı fakat Masumlar Apartmanı dizisi, onu artık iyice izleyicinin aklına kazıdı!

Bugüne kadar pek çok dizide, sinema filminde ve tiyatro oyununda rol alan Merve Dizdar, geçtiğimiz sezon Fox TV’nin Mucize Doktor dizisine asistan cerrah Damla karakteri ile gelip, izleyenleri de bir güzel gıcık etmişti! Hastanenin birbirleriyle arkadaş olan ekibini ispiyonlayan, öne geçmek için çelme takmaktan çekinmeyen bir karakterdi.

Aslında okulunu birincilikle bitirmiş, başarılı bir cerrah olma yolunda ilerliyordu ama herkes için güvenilmez biri olup çıkmıştı. Yeni sezonda izleyici için sürpriz bir kararla Merve Dizdar’ın dizide olmayacağı öğrenildi. Herkesi şaşırtan bu karar sonrasında dizinin yeni bölümünde yurt dışına gittiği şeklinde bir ifade ile geçiştirildi durum.

Mucize Doktor'dan Masumlar Apartmanı'na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz... 10

Merve Dizdar’ın diziden gönderilmesine anlam verilemedi. Ancak oyuncunun TRT’nin yeni ve iddialı dizisi Masumlar Apartmanı’nda rol alacağı öğrenildi. Dizinin çarpıcı hikayesi duyulmaya başlamış ve dikkatleri çekmişti ama Merve Dizdar’ın bu kadar ön plana çıkacağı pek düşünülmemişti.

Ezgi Mola’nın Safiye karakteriyle sosyal medyanın gündemine oturduğu dizinin ilerleyen bölümlerinde Merve Dizdar’ın oynadığı Gülben ise gittikçe daha da çok dikkatleri çekiyor. Zira Merve Dizdar’ın başarılı ve güçlü oyunculuğu, Gülben’i silik bir karakterken, insanın içini acıtan hali de onu ön plana çıkarmakta.

Dizdar, Gülben karakteriyle ekranda adeta harikalar yaratıyor! Takıntılı ablasının gölgesinde kalmış silik bir karakteri oynuyor ama oyunculuğu o kadar güçlü ki izleyiciye her sahneyi yaşatıyor.

Merve Dizdar’ın “İyi ki ayrılmış Mucize Doktor’dan” dedirttiği bir süreç yaşanıyor. Oyunculuğunu çok daha fazla sergileme imkanı bulan Merve Dizdar’ın Netflix’te yayınlanan Gupse Özay’ın ‘Eltilerin Savaşı’ filminde de başarılı bir performans sergilediğini izleyenler takdir etmekte.

Mucize Doktor'dan Masumlar Apartmanı'na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz... 11

Peki kimdir Merve Dizdar?

25 Haziran 1986 İzmir doğumlu olan oyuncu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuş ve sonrasında Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmış bir isim. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayan oyuncu, daha sonra Craft tiyatroya geçti ve pek çok oyunda rol aldı. Son olarak Ezgi Mola’nın da oynadığı Serenay Sarıkaya’nın başrolünde olduğu Alice Müzikali’nde de rol almaktaydı.

Mandıra Filozofu, Bir Ses Böler Geceyi, Yok Artık 2, Bir Aşk İki Hayat filmlerinde de oynayan oyuncu, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de, Kırgın Çiçekler, Beş Kardeş, Kertenkele ve Vatanım Sensin dizilerinde de oynadı.

Dizdar, Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’de oynayan Gürhan Altundaşar ile evli.

Mucize Doktor'dan Masumlar Apartmanı'na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz... 12

Gülben’i çok seviyor…

Masumlar Apartmanı dizisinde oynadığı Gülben karakterini çok sevdiğini ancak onu oynamanın da kolay olmadığını belirten Merve Dizdar, verdiği bir röportajda “Hikaye gerçek olduğu için oynarken çok etkileniyorum. Empati yapınca çok zor oluyor. Bu travmatik hayatları oynarken içimize dokunuyor” açıklamasını yaparak Gülben’i de şöyle anlatmıştı:

” O kadar güzel bir karakter ki! Nahif, kibar, hassas, duygusal ve hep çocuk ruhlu. Gülben olmak çok zor ama bir o kadar da umut verici. Çok seviyorum çok!”

Takıntılı ablasının kendisini sürekli bastırmasıyla bambaşka bir kişilik olarak ortaya çıkmış Gülben. Ablası Safiye’nin annesi gibi davrandığı bir hayatın içinde ona bağımlı olarak yaşıyor.

Ekranda izleyenleri bile yoran takıntılarla ilgili olarak Merve Dizdar da oynarken zorlandığını ifade ediyor ve “Çok yorucu bir durum, takıntılı olma hali zor bir şey. Hayat onlar için o kadar zor ki. Onlarla yaşayanlar da perişan oluyor. Takıntılarımızla bir şekilde baş etmeyi öğrenmemiz lazım yoksa hastalık boyutuna varıyor” açıklamasını yapıyor.

Mucize Doktor'dan Masumlar Apartmanı'na giden Merve Dizdar hakkında bilmedikleriniz... 13

Gülben’in yaşadığı travmalar nedeniyle hala yatağına işediği ve çarşafları boş dairede ablası Safiye ile sakladıkları ortaya çıkmıştı. Son bölümde Gülben’in o daireye girip hıçkırarak ağladı sahne ise izleyenlerin içine dokundu.

Merve Dizdar, oyunculuğuyla Gülben’i o kadar güzel yorumluyor ki izleyici de onu izlerken ekrana kilitleniyor. Dizideki diğer karakterlerin bile önüne geçmeye başlayan bir oyunculukla Merve Dizdar, yeni projesiyle herkesin aklına şimdiden kazınan bir isim olmayı başarıyor…