Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’dan mucize reyting! Dizi, Şili’de yayınlandığı kanala birincilik getirdi!..

Mucize Doktor’dan mucize reyting! Dizi, Şili’de yayınlandığı kanala birincilik getirdi!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Otizmli bir doktorun hikayesini anlatan Mucize Doktor dizisi geçtiğimiz yıl mayıs ayında sona erdi. Fox TV’de yayınlanan dizi büyük bir hayran kitlesine sahipti, bitişi herkesi üzdü. Ancak Mucize Doktor yurt dışındaki macerasına devam ediyor ve izlenme rekoru kırıyor.

MF Yapım tarafından çekilen Mucize Doktor, Güney Kore yapımı Good Doctor isimli diziden uyarlanmıştı. Dizi, başrolünde yer alan ve mesleğini yapma çabasındaki otizmli bir doktoru canlandıran Taner Ölmez’in başarılı oyunculuğu sayesinde çok sevildi.

Mucize Doktor, ABD’den sonra Latin Amerika’da da yayın yapmaya başlayan dijital platform HBO Max’te yayınlanmaya başladı. Dizi kısa sürede kanalın en çok izlenen yapımı haline geldi. Mucize Doktor özellikle Latin Amerika ülkeleri tarafından çok büyük ilgi görüyor.

Mucize Doktor'dan mucize reyting! Dizi, Şili'de yayınlandığı kanala birincilik getirdi!.. 7

TV eleştirmeni Sina Koloğlu instagram hesabından yaptığı paylaşımla dizinin Şili’de reyting rekoru kırdığına dikkat çekti. Geçtiğimiz şubat ayında Şili’de ‘Mucize Doktor’ yayılandığı kanalı ayın birincisi yaptı. Chilevision kanalı şubat ayında yüzde 6.8’lik reyting ile ayın birinci kanalı oldu.

Yayınlandığı gün ‘Mucize Doktor’ (Milenga adı ile yayınlanıyor), yüzde 11.8’lik ortlaması ile şubat ayı prime-time birincisi oldu. Kanalın bu başarısının altında Mucize Doktor’un aldığı reytingin büyük önemi olduğu vurgulandı.

Senaryosu Pınar Bulut ve Onur Koralp tarafından kaleme alınan Mucize Doktor, iki sezon ve 64 bölüm yayınlandıktan sonra final yaptı. Final kararının altında yatan sebebin Taner Ölmez’in çok yorulduğu ve diziye son vermek istemesi olduğu açıklandı.

Taner Ölmez’in yanı sıra Onur Tuna, Hazal Türesan, Sinem Ünsal, Hayal Köseoğlu, Reha Özcan gibi isimlerin rol aldığı Mucize Doktor mayıs ayında yayınlanan 64. bölümüyle ekranlara veda etti.