Ana sayfa Dizi Haberleri Muhteşem Yüzyıl’ın senaristinden Osmanlı döneminde geçen iddialı ve ilginç dizi

Muhteşem Yüzyıl’ın senaristinden Osmanlı döneminde geçen iddialı ve ilginç dizi

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Bir döneme damgasını vuran ve hala unutulmayan, televizyon tarihimize adını yazdıran dizi Muhteşem Yüzyıl, yayınlandığı dönemde çok büyük bir etki yaratmıştı. Adeta dizinin yayınlandığı günlerde sokakların boşaldığı konuşulmakta, gündemden düşmeyen dizi, kadrosuyla, yaşanan olaylarla, dönem kostümleri ve mekanlarıyla da ilgiyle izlenmişti.

Tims Productions imzalı dizi, 2011-2014 yılları arasında ekranda kalmıştı. Dizinin senaryosunu Meral Okay yazıyordu ama ünlü isim, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybedince diziyi 57. bölümden sonra Yılmaz Şahin yazmaya başlamıştı.

Şahin, bu kez yine Osmanlı döneminde geçen bir başka yapımın senaryosunu yazacak. Tims Productions’ın sahibi Timur Savcı’nın ünlü yapımcı Burak Sağyaşar ile birlikte kurdukları TİMS&B imzalı dizinin Gain’de yayınlanacağı öğrenildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın tv100’deki yazısında verdiği bilgilere göre, ‘Piri Lezzet’ isimli Saygın Ersin’in kitabının eser hakları satın alındı ve dizi yapılması için de kollar sıvandı!

Muhteşem Yüzyıl'ın senaristinden Osmanlı döneminde geçen iddialı ve ilginç dizi 7

Sonbaharda çekilmesi planlanan dizinin alıntılandığı kitap ‘Piri Lezzet’ 2016 yılında basılmış. Toplamda 14 dile çevrilen kitap, OSmanlı döneminde bir aşçının yemeklerin büyülü dünyasında gastronomi, aşk ve intikam üçgeni içerisinde gelişen maceralarını konu alıyor.

“İştah açıcı bir roman” olarak nitelenen ‘Piri Lezzet’ ismi, dizinin de ismi olacak mı henüz belli değil ama Osmanlı döneminin çok konuşulan yemeklerinin de ekranda ilgi çekici bir görüntü oluşturacağı dizi, şimdiden merak konusu oldu!

P