Ana sayfa Dizi Haberleri Muhteşem Yüzyıl’dan sonra kimse denemedi! TRT1’den Muhteşem Süleyman kararı!

Muhteşem Yüzyıl’dan sonra kimse denemedi! TRT1’den Muhteşem Süleyman kararı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tüm dünyaya yayılmış olan Sultan Süleyman efsanesini dizi olarak yaşatan projenin adı ise Muhteşem Yüzyıl. 5 Ocak 2011 tarihinde başlayan ve 11 Haziran 2014’te tamamlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi, Türki dizi tarihine altın harflerle geçti.

Dünyanın dört bir yanına yayılan ve Sultan Süleyman ismini de bir kez daha akıllara yerleştiren en özel Türk dizilerinin başında Muhteşem Yüzyıl geliyor. Senaryosundan müziklerine, genel konseptine, oyuncu kadrosuna ve yarattığı muazzam etkiye bakılınca da “Muhteşem Süleyman” ismine yakışan bir proje olduğunu söylemek gerekiyor.

Ancak böyle büyük ve görkemli bir dizi şöleninden sonra kimse de Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan yeni bir dizi yapmayı denememişti. Muhteşem Yüzyıl bu işin zirvesiydi ve onun altında kalacak bir iş yapmak olmazdı…

İşte bu durumu bozan adım TRT1’den geliyor… Kamu yayıncısı ilk sezonunda yeterince ilgi görmeyen Barbaroslar dizisini baştan aşağıya değiştirme kararı aldı. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi artık Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan bir diziye dönüşecek.

Muhteşem Yüzyıl'dan sonra kimse denemedi! TRT1'den Muhteşem Süleyman kararı! 7

Tabii ki başrolde yine Hızır var yani, Barbaros Hayreddin Paşa karakteri üzerinden anlatılacak bir “Muhteşem Süleyman” dönemini izleyeceksiniz.

Engin Altan Düzyatan, Pelin Akil ve Caner Topçu gibi isimlerin ayrıldığı Barbaroslar dizisinin yenilenmiş halinin eskisine hiç benzemesi beklenmiyor.

Ulaş Tuna Astepe’nin bile başrolde yer alıp almayacağının belli olmadığı bir hazırlık dönemi yaşanırken hem senaryo üzerinde çalışmalar yoğunlaştı ve hem ön hazırlıklar devam ediyor.

Zülküf Yücel gibi çok başarılı bir yönetmene emanet edilen dizinin Sultan Süleyman dönemini anlatacak olması aynı zamanda Muhteşem Yüzyıl dizisiyle de karşılaştırılması sonucunu doğuracak.

TRT1 kararlı ve Barbaros Hayreddin Paşa’yı tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. İlk sezonda bu hedef gerçekleşmedi ama ikinci sezonda da iddia yine büyük.