Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisi için asıl büyük tehlike Muhteşem Yüzyıl efsanesi!

Barbaroslar dizisi için asıl büyük tehlike Muhteşem Yüzyıl efsanesi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin beklentileri karşılayamaması sonucunda alınan büyük değişim kararının sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Engin Altan Düzyatan’ın ardından diğer başrol oyuncusu Ulaş Tuna Astepe’nin ayrılığı ile birlikte, dizide yeni bir dönemin başladığı da netleşti. Bu durum hem iki başrol oyuncusu açısından hem de Barbaroslar projesinin daha etkili şekilde devam edebilmesi noktasında önemli ve doğru kararlardı.

1 yıla yakın süren ön hazırlıklar ve çekim süreci sonucunda sezona damga vuran bir işin çıkmaması ve reytinglerin de son aylarda ciddi bir düşüş sergilemesi zaten Barbaroslar Akdeniz’ın Kılıcı dizisinde büyük bir değişim yaşanması gerçekliğini ortaya koydu.

Zülküf Yücel’in yazmakta olduğu yeni senaryo merak edilirken, yeni dönemde Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatılacak olması da ayrıca bir heyecan kaynağı oldu. Bu durum aynı zamanda Muhteşem Yüzyıl dizisi ile karşılaştırılacağı için de bir başka sıkıntıyı beraberinde getirebilir.

Barbaroslar dizisi için asıl büyük tehlike Muhteşem Yüzyıl efsanesi! 8

Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki saray ve etrafında yaşananların yeni dönemin konusu içinde ne kadar yer alacağını bilmiyoruz. Ancak bu durum senaryoya büyük bir açılım getirebileceği gibi, çekim kalitesi ve oluşturulacak olan ortamın da Muhteşem Yüzyıl seviyesinde olmasının bekleneceğini hatırlatmak lazım.

Barbaroslar dizisinin yeni sezonda daha fazla deniz sahnelerinden oluşturulması ve bu sahnelerin çekimleri için de daha etkili görselliğin ortaya konulması izleyicilerin ilgisinin artmasını sağlayacaktır.

Muhteşem Yüzyıl dizisi, Türk televizyon tarihinin yüz akı bir proje ve dünyanın dört bir yanına da yayılan bir başarı hikayesi oldu.

Barbaroslar dizisi için asıl büyük tehlike Muhteşem Yüzyıl efsanesi! 9

Yıllar içinde Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan başka bir dizi de olmadı. Barbaroslar projesinin yeni sezonda bu dönemin anlatacak olmasının en önemli sıkıntısı, Muhteşem Yüzyıl efsanesi ile karşılaştırılma yapılacak olmasıdır.

Barbaroslar çok başka bir proje olsa bile, Türk tarihinin en önemli dönemlerinden birisinin nasıl anlatılacak olması herkes için önemli bir konu. Barbaroslar dizisinde yeni dönem Muhteşem Yüzyıl seviyesinde olur mu, bu karşılaştırmaya neden olacak sahneler yaşanır mı bilemiyoruz. Ancak hem TRT1’in hem de yapım ekibinin işinin kolay olmayacağı ortada.