Ana sayfa Sosyal Medya Murat Yıldırım, Aziz dizisiyle Türkiye’nin gururu oldu!

Murat Yıldırım, Aziz dizisiyle Türkiye’nin gururu oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında geride bıraktığımız sezonun en etkili çıkış yapan dizilerinden birisi de Aziz olmuştu. Murat Yıldırım, Damla Sönmez ve Simay Barlas’ın başrollerinde yer aldığı dizinin ikinci sezonunun çekilmesine de karar verildi. Aziz dizisi için ekibin Ağustos ayı içinde bir araya gelmesi ve Eylül ayında da ikinci sezonun ekrana gelmesi bekleniyor.

Damla Sönmez’in ilk sezonun sonlarında hikayeden ayrılması ve yeni dönemde dizinin hem senaryosunda hem de oyuncu kadrosunda bazı değişikliklerin olacağı da ortaya çıkmıştı. Aziz dizisi için senaristler ve yapım ekibi yoğun bir şekilde çalışıyor. Hem yeni bir hikaye düzeni hem de yeni karakterler ile dizinin ikinci sezonda daha etkili olması bekleniyor.

Hikayesi 1930’lu yıllarda geçen ve Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmasının öncesindeki sürecin anlatıldığı Aziz dizisinde, Murat Yıldırım başrolün hakkını veren performansı ile göz doldurdu. Simay Barlas ile de çok iyi bir partner olarak öne çıkan Murat Yıldırım, sezon boyunca sosyal medyada gündemden düşmeyen oyunculardan birisi olmuştu.

Şimdilerde ise ünlü oyuncu ülkemizi gururlandıran bir noktada bulunuyor. Aziz karakteri ile Uluslararası Seoul Dizi Ödülleri adayları arasına giren Murat Yıldırım, Türkiye’den bu listeye giren tek erkek oyuncu olarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Murat Yıldırım, Aziz dizisiyle Türkiye'nin gururu oldu! 8

Show TV’nin etkileyici senaryosu, duygu ve heyecanı yüksek sahneleriyle milyonları ekran başına toplayan O3 Medya imzalı “AZİZ” dizisi ve sevilen başrol oyuncusu Murat Yıldırım “Uluslararası Seul Dizi Ödülleri”ne aday oldular.

Show TV’de ikinci sezonu ile ekrana gelmeye hazırlanan dizideki Aziz karakteri ile yarışmaya adaya gösterilen Murat Yıldırım, en iyi erkek oyuncu kategorisinde Türkiye’den listeye giren tek isim oldu.

2 Ağustos’ta Seul Uluslararası Drama Ödülleri organizasyonu, 39 ülkeden 225 eserin ön incelemesi sonucunda 11 ülkeden toplam 24 eser ve 30 bireysel adayın seçildiğini duyurdu. Bu isimler arasında Ebru Şahin ve Burcu Biricik de yer alıyor. Aziz dizisi dışında ise Destan ile Mahkum dizileri de ‘en iyi dizi’ kategorisinde yarışacak.

Murat Yıldırım, Aziz dizisiyle Türkiye'nin gururu oldu! 9

Büyük bir emek harcanan Aziz dizisinin bu noktaya gelmesi hayranları çok mutlu eden bir gelişme oldu. Online anket üzerinden belirlenen adaylardan kazananı jüri belirleyecek. Sonuçlar şimdiden büyük merak ve heyecan yarattı.

Seul Uluslararası Drama Ödülleri 2022’nin kazananları, 22 Eylül’de Seul’de gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.