Ana sayfa Dizi Haberleri Murat Yıldırım’dan sonra TRT1’in Uğur Güneş’e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi

Murat Yıldırım’dan sonra TRT1’in Uğur Güneş’e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yer alan dizilere bakıldığı zaman hemen dikkati çeken detay, erkek başrol oyuncularını öne çıkartan hikayeler oldukları gözlemleniyor. TRT1’in ve yapımcıların da bu konuda çok iyi seçimler yapmakta olduğunu görebilirsiniz.

Gönül Dağı isimli artık fenomenleşen dizinin başrol karakteri Taner’i Berk Atan canlandırıyor ve geniş bir izleyici kitlesini etkilediğini herkes görüyor. Berk Atan, rolünde o kadar başarılı oldu ki, bu proje kariyerinin en önemli çıkışı olarak kayıtlara geçti.

Murat Yıldırım'dan sonra TRT1'in Uğur Güneş'e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi 11

Bir başka örnek ise, Alparslan dizisi için Barış Arduç erkek başrol oyuncusu ve ikinci sezonu da başlayan diziye olan büyük ilgi devam ediyor. Oyuncuya hayranlardan gelen büyük ilgi Alparslan dizisinin de başarısı ile birleşince ortaya çok etkili bir proje çıktı.

Murat Yıldırım'dan sonra TRT1'in Uğur Güneş'e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi 12

Geçen sezon başlayan Kasaba Doktoru dizisinde de erkek bir karakter hikayenin başrolünde. Hakan isimli cerrahı canlandıran isim ise Ozan Akbaba. Uzun yıllar Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın ardından ünlü oyuncu bu sefer de Kasaba Doktoru ile harikalar yaratıyor.

Murat Yıldırım'dan sonra TRT1'in Uğur Güneş'e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi 13

Teşkilat dizisinde Çağlar Ertuğrul erkek başrol olarak iki sezon diziyi taşıdı. Üçüncü sezonda ise bu sefer Murat Yıldırım’ı Ömer karakterinde izleyeceksiniz. Yine çok etkili bir erkek karakteri ve yine çok etkili bir oyuncu ile Teşkilat üçüncü sezona başlamış odu.

Murat Yıldırım'dan sonra TRT1'in Uğur Güneş'e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi 14

Balkan Ninnisi dizisinde erkek başrol olarak Erdal Özyağcılar’ı görüyoruz ve rolünde gayet iyi bir iş çıkartıyor. Mükemmel Eşleşme dizisinde ise Ahmet Kayakesen ismi öne çıkıyor.

Son olarak da Avcı isimli yeni TRT1 dizisinin hazırlıklarının devam ettiği ortaya çıktı. Bu yeni dizinin erkek başrolü olarak düşünülen isim ise Uğur Güneş olarak gözüküyor. Henüz net bir anlaşma olmasa bile Avcı dizisinden teklifin gittiği ve oyuncunun görüşmelerini sürdürdüğü basına yansıdı.

Murat Yıldırım'dan sonra TRT1'in Uğur Güneş'e kanca atması büyük bir taktiği gözler önüne serdi 15

Uğur Güneş’in de TRT1 ekranına katılması ile birlikte birbirinden önemli erkek başrollerin yer aldığı diziler kervanına Avcı da katılmış olacak.

Koridor isimli diziden takvim çakışması nedeniyle ayrıldığını da açıklayan Uğur Güneş, “Zamanlamadan dolayı bir anlaşmazlık oldu. Ondan ayrıldım, bir işle görüşüyorum. Resmi bir anlaşma yok, o yüzden bir şey söylemek istemiyorum şu anda” şeklinde konuştu.

Bozdağ Film tarafından TRT1 için hazırlanan Avcı isimli yeni dizinin de yine çok etkili bir yapım olması bekleniyor.

Tüm bu diziler ve tüm bu erkek başroller düşünüldüğü zaman ortak nokta, hikayelerin erkek egemen olması ve bunun üzerinden de izleyicilerin TRT1 ekranına kazandırılma çabasını görmekteyiz. Elbette ki tüm dizilerde etkili kadın karakterleri ve oyuncular bulunuyor, ancak bu durum dizilerin erkek başroller ile anıldığı gerçeğini değiştirmiyor.

TRT1’in diziler konusunda erkek karakterleri öne çıkartan, erkek başrolleri çok iyi isimlerden oluşturarak izleyicileri kendi ekranına çekme stratejisini de gözler önüne seriyor.