Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Nazan Şoray, yıllarca dilden düşmeyen şarkısındaki hal halın ne olduğunu bile bilmiyormuş!

Nazan Şoray, yıllarca dilden düşmeyen şarkısındaki hal halın ne olduğunu bile bilmiyormuş!

tarafından zk zk

Sinemanın Sultanı Türkan Şoray’ın kız kardeşi olan ve şarkıcılıkla adını duyuran Nazan Şoray, kendisine büyük ün getiren hal hal şarkısını Barış Manço’dan aldığı ilk günleri anlattı.

Posta gazetesinden Bekir Saçar’a bir röportaj veren Şoray, şarkının ismini ilk duyduğunda hal halın ne olduğunu bilmediğini de itiraf etti.

Şoray “Barış Manço, ‘Hal Hal’ şarkısını sizin için yazmıştı. Sizi çok mu severdi?” sorusuna söyle yanıt veriyor:

Tanışmıyorduk bile. Yeni bir albüm hazırlıyordum. Gazetede “Barış Manço bestelerini diğer sanatçı arkadaşlarına da verecek” diye bir haber okudum. Randevu aldım ve Moda’daki evine gittim. “Öyle hazır şarkı falan yok” dedi. Suratım düştü, nerdeyse ağlayacaktım. “Sen üzülme ben sana bir şarkı yaparım” dedi. Bir gün beni aradı “Gel şarkın hazır” dedi.

Manço’nun şarkı için aradığında neler hissettiğini ve o gün neler yaşandığını da Nazan Şoray şöyle anlatıyor:

“Uçarak soluğu Moda’daki evinde aldım. “Şarkının adı Hal Hal” dedi ve kafasını çevirdi. Başka bir şeyle ilgilenmeye başladı. Hal hal’ın ne olduğunu bilmiyordum ama “Şuna bak hal hal’ın ne olduğunu bile bilmiyor” der diye korkudan soramıyordum. Dayanamayıp sordum. “Hal hal Doğu Anadolu’da kızların ayağına taktığı, yürürken melodik sesler çıkaran bir tür bilezik” dedi.”

Şoray, Barış Manço’dan öğrendiği hal halın hikayesini de şöyle anlatıyor:

“Hal hal takmak “Bu kızın yavuklusu, sözlüsü ya da nişanlısı var. Ona bakmayın” anlamına gelirmiş. Barış Manço ve orkestrası stüdyoda şarkıyı çaldı. “Yavru ceylan gibi kaçar, seke seke çaydan geçer, Nazo gelin ayağına takar, hal hal”… Kulaklarıma inanamadım. Melodisi de sözleri de muhteşemdi. Üstelik şarkıda adım geçiyordu. Barış Manço gibi bir üstat tarafından adıma şarkı yazılması inanılmaz bir histi.”