Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisinden Barış Manço’ya vefalı davranış

Masumlar Apartmanı dizisinden Barış Manço’ya vefalı davranış

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, bu hafta Salı akşamı 56. bölümüyle yayındaydı. Dizinin 1 Şubat tarihine denk gelmesi ile birlikte anlamlı bir vefa örneği de sergilendi. Masumlar Apartmanı dizisinden, 23 yıl önce kaybettiğimiz Barış Manço’ya bir selam gönderildi…

Başrollerinde Ezgi Mola, Merve Dizdar ve Birkan Sokullu’nun rol aldıkları Masumlar Apartmanı dizisi, ekranın sevilen yapımlarından. Dizinin bu hafta ekrana gelen bölümünde, geçmişe götüren bir sahnede Barış Manço şarkısının çalması, usta isme güzel bir anmaydı.

Büyük sanatçı, aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı Devlet Sanatçısı ve kültür elçisi olan ve ayrıca Türkiye’de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında yer alan Barış Manço, 1 Şubat 1999 yılında aramızdan ayrılmıştı.

Masumlar Apartmanı dizisinden Barış Manço'ya vefalı davranış 7

1943 doğumlu olan Barış Manço, 7’den 77’e herkesin sevdiği bir sanatçıydı. Filmleri, şarkıları, programlarıyla Türkiye’nin büyük bir değeri olan Barış Manço, 1 Şubat günü pek çok vesile ile anıldı.

Masumlar Apartmanı’nda da bir flasback sahnesi sırasında şarkısı çaldı. Dizide Han’ın yatılı okulda okurken yaşadıklarının anlatıldığı bir sahnede, Barış Manço’nun ‘Dağlar Dağlar’ şarkısı çalıyordu.

Bu anlamlı selam, diziyi izleyenlerin de takdirini kazanan bir davranış oldu. Sosyal medyada sahne ile ilgili olarak yapılan yorumlarda, Barış Manço da sıklıkla anıldı.

İşte o sahne: