Ana sayfa Dizi Haberleri Ne Hercai, ne Emanet, ne Son Yaz, ne diğerleri… Latin Yıldızları Ödülleri’nde bakın hangi dizimiz 1. oldu?

Ne Hercai, ne Emanet, ne Son Yaz, ne diğerleri… Latin Yıldızları Ödülleri’nde bakın hangi dizimiz 1. oldu?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yerli dizi sektörümüz, her geçen yıl yeni hikayeler, farklı senaryolar, dikkat çekici oyunculuklar ile dünyanın pek çok ülkesinden de ilgi görüyor. Yurtdışı pazarında hatırı sayılır bir yer kaplayan Türk dizileri, pek çok ülke tarafından büyük beğeni topluyor ve yabancı izleyicinin kimi zaman yerli izleyiciden çok daha fazla ilgisini çekiyor.

Türkiye’de çok beğenilen ve final yapan ya da erken final yapan pek çok dizi, dünyanın farklı ülkelerinde gösteriliyor halen. Bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlayan dizi sektörü büyürken, aynı zamanda pek çok Türk oyuncu da dünyada tanınır hale gelmekte.

Bir dönem Latin ülkelerinden gelen dizilerin merakla izlendiği Türkiye, şimdi kendi dizilerinin yurtdışına satılmasıyla dünyada bu piyasada bir yer edinmeyi başarmış durumda. Bunun yanı sıra sosyal medyanın da yaygınlaşması ile birlikte Türk dizilerine karşı bilinirlik ve farkındalık da artmakta.

Pek çok ülkede farklı platformlarda yapılan yarışmalarda Türk dizileri de ön plana çıkıyor ve rakiplerine ciddi farklar atıyor. Bu tür haberler de dizi izleyen kesimleri sevindirirken sektöre de katkı sağlıyor.

Ne Hercai, ne Emanet, ne Son Yaz, ne diğerleri... Latin Yıldızları Ödülleri'nde bakın hangi dizimiz 1. oldu? 8

Son gelen haber ise Latin ülkelerinden oldu. Pek çok dizimizin yayınlandığı Arjantin, Peru, Şili, Brezilya, Meksika gibi ülkelerde dizilerimiz büyük bir ilgiyle izlenmekte. Latin televizyon dünyasının en önemli ödülleri arasında gösterilen “Latin Yıldızları Ödülleri” sahiplerini bulurken, Türk dizileri için de ayrı bir kategori açılmış olması, bu ülkelerde dizilerimizin nasıl bir yer tuttuğunun da bir göstergesi olarak yüzleri güldürdü.

“Latin Yıldızları Ödülleri”deki kategoride Hercai, Emanet, Doğduğun Ev Kaderindir ve Son Yaz dizileri de yer alıyordu. Kategorideki diziler içinde en çok oyu alan dizimiz Sen Çal Kapımı oldu!

Ne Hercai, ne Emanet, ne Son Yaz, ne diğerleri... Latin Yıldızları Ödülleri'nde bakın hangi dizimiz 1. oldu? 9

Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in başrolünde oynadıkları dizi, Sen Çal Kapımı oyların yüzde 32,1’ini alarak ‘En İyi Türk Dizisi’ ödülünü almaya hak kazandı. Fox TV’de ekrana gelen romantik komedi dizisinin dünyanın 85 ülkesinde gösteriminin yapıldığını da not düşmek gerekiyor.

Bu önemli başarı ile birlikte Sen Çal Kapımı dizisi, bir başka ilke daha imza attı. İtalya’daki bir yayınevinin Serkan ve Eda aşkından yola çıkarak yazılan romanı basması, dizi tarihimize de ilginç bir anı olarak geçti! Love Is In The Air isimli kitabın 18 Ocak’tan itibaren İtalya’daki tüm kitabevlerinde satışa çıkarılacağı ve e-kitap olarak da yayınlanacağı da duyuruldu.