Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Netflix aboneleri üzülecek! Disney Plus’ın kararı ise sevindirecek!

Netflix aboneleri üzülecek! Disney Plus’ın kararı ise sevindirecek!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de dijital platformlar arasında dizi ve filmleriyle öne çıkan Netflix’in aldığı son kararla birlikte aboneleri üzecek bir gelişme gündeme geldi. Son günlerde ünlü isimleri transfer etmesiyle çok konuşulan Disney Plus’ın yayını başlamadan Netflix’in ücretlerine yapılan zam, muhtemelen geçişlere neden olacak!

Türkiye’deki yayın hayatına 14 Haziran’da başlayacağı duyurulan Disney Plus’ın, aralarında Halit Ergenç, Pınar Deniz, Can Yaman, Engin Akyürek, Hande Erçel, İrem Helvacıoğlu, Engin Akyürek, Demet Özdemir, Kerem Bürsin gibi Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ile anlaşma yapması büyük dikkat çekmişti.

Platformun dizilerinin çekimleri de başladı. İddialı yapımlarla yayına başlaması beklenilen Disney Plus’un ücretleri merak edilirken, Netflix’in bir kaç gün önce abonelik ücretini yükseltmesi, konuyu bambaşka bir yere taşıdı!

Netflix aboneleri üzülecek! Disney Plus'ın kararı ise sevindirecek! 29

Disney Plus’ın ücretlerinin daha düşük olması, yayına başlamadan dijital platformu 1-0 öne geçirdi adeta! Türkiye’nin en beğenilen oyuncularını, en başarılı yapımcılarını, senaristlerini ve yönetmenlerini birer birer bünyesinde toplayan Disney Plus’ın atılımı sürerken, ücretler konusu da gündeme gelince, Netflix aleyhine bir durumun oluşacağı da konuşulmakta…

Şu anda Türkiye’de en popüler dijital platform olma özelliğini taşıyan Netflix’in bu tabloyu tersine çevirmesi muhtemel ücretleri açıklandı. Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı 3,5 milyon olarak açıklanmıştı. Ücretlerin yenilenmesi ile bu sayının nasıl etkileneceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Netflix aboneleri üzülecek! Disney Plus'ın kararı ise sevindirecek! 30

Disney Plus’ın aylık ücreti 34,99 lira olarak belirlendi. Yıllık toplu ödenirse fiyat 349,90 TL’ye geliyor ve iki ay ücretsiz izleme şansı tanınıyor.

Netflix ise tam da Disney Plus’ın abonelik ücretlerinin yayınlandığı günlerde, zam yaptığını duyurdu. Buna göre daha önce 26,99 olan temel plan ücreti 37,99’a yükseldi. 40,99 olan standart plan 57,99’a, 54,99 olan özel plan ücreti ise 77,99 olarak açıklandı.

Görünen o ki bu iki dijital platform arasında önümüzdeki dönemlerde izleyici bir seçim yapmak zorunda kalacak! İkisini birden izlemek isteyenler olabileceği gibi, ücretleri nedeniyle birini tercih etmek durumunda kalanların da tercihi ile hangi platformun öne çıkacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz…

Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures ve daha birçok stüdyodan binlerce saatlik içerik ve platforma özel orijinal yapımların yer alacağı Disney+, dünyanın en sevilen hikayelerinden pek çoğuna ev sahipliği yapıyor.