Ana sayfa Sosyal Medya Netflix’de yayınlanan Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti dudak uçuklattı!..

Netflix’de yayınlanan Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti dudak uçuklattı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son günlerde televizyon dünyasında, Türkiye pazarına giren yabancı platformların oyunculara ödediği rekor ücretler konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Akşam gazetesi köşe yazarı Barış Kocaoğlu, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücretleri köşesine taşımış, Kocaoğlu’nun yazdığı yüksek ücretler görenlerin çok büyük şaşkınlığa uğramasına neden olmuştu.

Kocaoğlu yazısında, oyuncular içinde en yüksek ücreti , bölüm başı 500 bin dolar yani 7 milyon TL hatta daha fazlası ile Halit Ergenç’in alacağını belirtmişti.

TV eleştirmeni Sina Koloğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aynı konuya parmak bastı. Türkiye’ye giriş yapmaya hazırlanan Disney Plus ve HBO platformlarının star isimleri bağladığına dikkat çeken Sina Koloğlu,

“Malum lira dolar karşısında pul durumunda. Ülkeye gelecek olan yabancı platformlar peynir ekmek gibi oyuncu bağlıyor. Halit Ergenç, Şahan Gökbakar, Hande Erçel mesela Disney ile, aynı şekilde Mahsun Kırmızıgül’ün de HBO ile anlaştığı söyleniyor. Bu isimler sadece bu kanallara iş yapacak.” açıklamasını yaptı.

Netflix'de yayınlanan Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti dudak uçuklattı!.. 8

Sina Koloğlu yazsısında bir noktaya daha dikkat çekti. Önemli bir kanalın üst düzey yöneticisi sohbet sırasında, “Biz kolay oyuncu bulamıyoruz dizilere. İstedikleri paraları ödemede zorlanıyoruz artık’ dediğini söyleyen Koloğlu sohbette, Netflix’de yayınlanan ve çok ses getiren Kulüp dizisinin maliyeti ile ilgili de dikkat çeken şu açıklamada bulundu.

“Bir ufak ipucu ; ‘Kulüp dizisi için kulağıma gelen rakam bölüm başına 650 bin dolar. Bu parayı Türk lirasına çevirdiğinizde, bir yerli dizi için rekor fiyat çıkar. Bu parayı hiç bir yerli yapımcı veremez. Dolar ile lira arasındaki uçurum, ülkemize gelen yabancı platformlara yarıyor. Bir yapımcı; ‘Mesela bu Kulüp dizisini ABD’de çekseler bölüm başı milyon dolar olurdu. 650 bin dolar çerez parası yani’ diyor. Her Netflix dizisi ya da örneğin HBO ya da Disney dizisi, bir biri ardına ‘En pahallı yerli dizi’ rekoru kırmaya aday!”

Netflix'de yayınlanan Kulüp dizisinin bölüm başı maliyeti dudak uçuklattı!.. 9

Yayınlandığı dönem Türkiye’de büyük gündem konusu olan, hem oyunculuklarıyla hem de dekor ve aksesuarlarıyla izleyiciyi büyüleyen Kulüp dizisi bugüne kadar çekilmiş en başarılı dönem dizilerinden biri olarak kabul edildi. 3 bin 700 kostümün dikildiği Kulüp dizisi için, 10 terzi çalışmıştı. Gökçe Bahadır bu süreçte ladino dili, Salih Bademci ise şan dersi almıştı.