Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix’te izlenme rekoru kıran dizi Wednesday, Stranger Things’i bile geçti!

Netflix’te izlenme rekoru kıran dizi Wednesday, Stranger Things’i bile geçti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Dijital platform Netflix, dünyada en çok abone sayısına sahip olan platformların başında geliyor. Türkiye’de de geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Netflix, yerli ve yabancı yapımlarla ön plana çıkan bir dijital platform.

Son dönemde pek çok Türk yapımı dizi ve filmin de aboneleri arasında beğeni toplamasıyla birlikte platformun Top 10 listesinde yerli yapımlar dikkat çekti. Türkiye’ye yeni giriş yapan bir başka dijital platform Disney Plus ile abone sayısında yarışan Netflix’in yapımları, gündem oluşturmaya devam ediyor!

Son olarak yayınlanmaya başlayan yeni dizi Wednesday, ilk 4 bölümü ile Netflix’in yayınlandığı ülkelerde büyük ilgi gördü. 23 Kasım’da gösterilmeye başlanan dizi, kısa süre içinde milyonlarca kişi tarafından izlenerek, platformun en popüler dizisi olmayı da başardı!

Netflix'te izlenme rekoru kıran dizi Wednesday, Stranger Things'i bile geçti! 9

Gösterime girdiği 93 ülkede ilk anlardan itibaren izlenmeye başlanan Wednesday dizisinin, en çok izlenen 10 yapım arasına hızla girmesinin yanı sıra 83 ülkede izlenen dizi, ilk haftada 341 milyon saat izlenme rakamına ulaştı! Dizi, En çok izlenen İngilizce yapımı dizi olarak daha önce 335 milyon saat izlenme rekoruna sahip Stranger Things dizisinin rekorunu da kırdı!

Bir döneme damgasını vuran Addams Ailesi sinema serisinden ilham alan dizinin ikonik karakterlerinden Wednesday’ın maceralarına yer veriliyor. Wednesday Addams’ın Nevermore Akademisindeki öğrencilik yıllarına odaklanıyor.

Netflix'te izlenme rekoru kıran dizi Wednesday, Stranger Things'i bile geçti! 10

Wednesday Addams karakterine başarılı genç oyuncu Jenna Ortega hayat veriyor. Dizide ayrıca
Catherine Zeta-Jones ve Luis Guzman, Jamie McShane, Gwendoline Christie, Percy Hynes White, Riki Lindhome, Emma Myers ve Hunter Doohan da rol alıyor. Son olarak 1991 yapımı Addams Ailesi filminde Wednesday Addams rolü ile izleyici karşısına çıkan Christina Ricci de Netflix’in izlenme rekorları kıran yeni dizisinde izleyici ile buluşuyor.

Netflix'te izlenme rekoru kıran dizi Wednesday, Stranger Things'i bile geçti! 11

Dizinin ilk 4 bölümünün yönetmenliğini Tim Burton yapıyor. Dizide yönetmen olarak görev alan diğer isimler ise Gandja Monteiro ve James Marshall. Dizinin senaryosu ise Alfred Gough ve Miles Millar tarafından yazıldı.