Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix’teki Bir Başkadır ile Uysallar dizileri Türk dizi sektörünün yüz akı oldu!

Netflix’teki Bir Başkadır ile Uysallar dizileri Türk dizi sektörünün yüz akı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in yerli yapımları arasında yer alan iki dizi son yıllara damgasını vurdu. Bu dizilerden birisi Bir Başkadır isimli yapım oldu, diğeri ise son haftaların en çok konuşulan dizisi Uysallar olarak öne çıkartıldı.. Hem dizi hayranları hem de eleştirmenler bu iki dizinin, Türk dizi sektörü için çok önemli olduğu düşüncesini taşıyor…

Berkun Oya’nın senaryosunu yazdığı ve tek sezon olarak çekilen Bir Başkadır, toplam 8 bölümlük bir mini diziydi. Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Defne Kayalar, Tülin Özen, Alican Yücesoy, Nesrin Cavadzade, Derya Karadaş, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Öner Erkan ve Gökhan Yıkılkan bu dizinin kadrosunda yer alan ünlü isimler olarak öne çıktı.

Netflix'teki Bir Başkadır ile Uysallar dizileri Türk dizi sektörünün yüz akı oldu! 8

Bir Başkadır dizisini izleyenler çok etkilendi ve sosyal medyada da büyük bir ilgi çekti. 12 Kasım 2020 tarihinde Netflix’te yayınlanan bu dizi Türk dizi sektörü için de çok önemli kilometre taşlarından birisi olarak tarif ediliyor. Dizinin verdiği mesaj şöyleydi: “Hayatları farklı, hayalleri farklı, korkuları farklı. Birbirlerine zıt görünseler de yolları kesiştiğinde sınırlar ortadan kalkacak ve hepsi birbirinin hayatına dokunacak.”

Uysallar isimli yeni dizi de yine 8 bölümlük bir yapım. Hakan Günday’ın hikayesini yazdığı ve Onur Saylak’ın da yönetmen olarak yer aldığı dizide de çok ünlü isimler bulunuyor. Öner Erkan, başrolde ve en etkileyici karakter olarak öne çıkan Oktay Uysal’ı canlandırıyor.

Netflix'teki Bir Başkadır ile Uysallar dizileri Türk dizi sektörünün yüz akı oldu! 9

Haluk Bilginer’in yine bir ustalık eseri olarak tarif edilebilecek Berhudar karakterinin yanı sıra, Uğur Yücel de Olcay karakteri ile yine çok etkileyiciydi. Songül Öden’i Nil karakterinde izleyen hayranları da farklı duyguları başarılı şekilde yansıtmasını öne çıkartıyor. İbrahim Selim, Nezaket Erden ve Serkan Altunorak da dizinin dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Milliyet gazetesi yazarlarından Sina Koloğlu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu iki yapımı da en iyiler olarak nitelendirdi. Sina Koloğlu, Uysallar dizisinin yayınlanmasının ardından şöyle yazdı:

“Netflix’in bugüne kadar yapılmış beğendiğim ikinci Türk dizisi (Diğeri; Bir Başkadır)… Senarist düşünmüş yazmış, oyuncu kavramış oynamış, yönetmen inanmış çekmiş ortaya, Uysallar çıkmış. İzleyenin derdine, hezeyanına, heyecanına, merakına, kendisi ile terse düşmesine bir de ‘hayalperest’ dünya sosunu katmış…”