Ana sayfa Sinema Nişantaşı Üniversitesi’nin Düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Başvuruları Sona Erdi

Nişantaşı Üniversitesi’nin Düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Başvuruları Sona Erdi

tarafından ker_def

Festival Direktörlüğünü Doç.Dr.Nagihan Çakar’ın yaptığı 2023 yılında ikinci defa gerçekleştirilecek olan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivalinin en temel amacı sinema sanatının yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını arttırarak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemektir.

Festivalin Jürisinde Sinema ve TV Sektörünün Önde Gelen İsimleri Yer Alıyor.

Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ana jüri başkanlığını Yönetmen Murat Saraçoğlu yapmaktadır. Ana jüri ise Acunmedya Akademi CEO Gökhan Mutlay, Oyuncu Cansel Elçin, Oyuncu Deniz Baysal Yurtcu, Yapımcı/Yönetmen İsmail Fidan, Yapımcı/Avukat Burhan Gün, Senarist Zafer Külünk, Oyuncu Sera Kutlubey, TV8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış’dan oluşmaktadır.

Nişantaşı Üniversitesi’nin Düzenlediği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Başvuruları Sona Erdi 7

Festivalin danışma kurulunda ise Turizmci Pervin Ersoy, Yapımcı Cemal Okan, Avukat Şeyda Toprak, Yapımcı /Yönetmen Mustafa Karadeniz bulunmaktadır.

Film Festivali ve Gala Gecesi 6-9 Mart 2023 tarihleri arasında İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Festival süresi boyunca, atölyeler, söyleşiler, gösterimler, sergi ve müzik dinletisi gibi pek çok sanatsal ve kültürel etkinlikler sanat severlerle buluşacak. Her kategoride birinci, ikinci ve üçüncü film belirlenecek, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon olmak üzere dört kategoride toplam 12 ödül verilecek.

25 Ekim 2022’de başlayan festival başvuru tarihini 1 Ocak 2023’de sonlandı. 6, 7 ve 8 Mart 2023 tarihlerinde film gösterimleri gerçekleştirilecek ve 9 Mart 2023 Perşembe günü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç.Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonunda gala gecesi ile ödüller sahiplerini bulacak.