Ana sayfa Güncel Haberler Normandiya Kayıpları National Geographic’te

Normandiya Kayıpları National Geographic’te

tarafından ker_def

İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktalarından Normandiya Çıkarması’nın hikayesi görgü tanıklarının ifadeleri ve tarihe ışık tutacak belgelerle 2 Ağustos Cuma günü saat 22.00’de “Normandiya Kayıpları” ile National Geographic’te.

Müttefikler 6 Haziran 1944’te Normandiya Çıkarması’nı başlatana kadar Hitler bunun başka bir bölgede yapılacak harekat için kullanılan bir şaşırtma taktiği olduğuna inanıyordu. Oysa ki müttefik ülkeler İkinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirecek ve tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu askeri harekat ile imkansızı başarmaya kararlıydı. National Geographic 75. yıldönümünde on binlerce insanın hayatını kaybettiği tarihin en kanlı olaylarından Normandiya Çıkarması’nı daha önce hiç anlatılmamış yönleriyle ve genç, yaşlı, sivil ve asker görgü tanıklarının ifadeleriyle ekrana taşıyor.

“Normandiya Kayıpları” 2 Ağustos Cuma günü saat 22.00’de National Geographic ekranında izleyicilerle buluşuyor.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.