Ana sayfa Dizi Haberleri Abdullah ile Alev meselesi büyürse Kızılcık Şerbeti dizisini çarpık ilişkiler düzeyine indirecek!

Abdullah ile Alev meselesi büyürse Kızılcık Şerbeti dizisini çarpık ilişkiler düzeyine indirecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kızılcık Şerbeti isimli Show TV dizisinde bölümler ilerledikçe duygusal yoğunluk artıyor, reytinglerin de güçlenmesi ile senaristlerin gittiği yolun doğru olduğu yönünde bir yanılmasa yaşanıyor.

Oysa ki, ilk baştaki amaçtan sapıldığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Seküler ve muhafazakar ailelerin yaşantısına ve ortak noktalarına değinerek toplumsal bir fay hattını yumuşatma, farklı ailelerin benzer değerleri olduğuna izleyicileri inandırma projesi olarak ortaya çıkan bir Kızılcık Şerbeti durumu var. Ancak hem yapımcının hem de oyuncuların daha naif ve toplumsal farklılıkların aslında o kadar da büyük farklılık olmadığı, ailelerin değerlerinin birbirlerine benzediği düşüncesini yansıtması beklenen dizinin hedefi bir hayli değişti.

Bir süredir senaristler reytinglerin de güçlenmesinin etkisiyle hikayeyi karşılıklı ilişkiler üzerine kurguluyor. Doğa ile Fatih karakterleri üzerinden başlayan ilişkiler serisi, Ömer ve Kıvılcım ile devam etti. Bu iki dizi çifti birçok hikayede zaten örnekleri var olan ilişkiler ve önemli bir özellikleri yok.

Ancak Nursema’nın Umut ile aşk yaşaması ama aile baskısıyla başka bir erkek ile evlenmek durumunda kalması hali, bir Türkiye gerçeğini yansıttığı için önemliydi. Birçok kadın izleyici de Nursema’nın başına gelenler gözyaşları ile izledi ve dizinin bir Türkiye gerçeğine dokunması da önemli bir farkındalık noktası olarak algılandı.

Abdullah ile Alev meselesi büyürse Kızılcık Şerbeti dizisini çarpık ilişkiler düzeyine indirecek! 8

Fakat Alev ile Abdullah arasındaki ilişkinin daha başlamamış olsa bile, bir flört aşamasına doğru ilerlemesi hali 19. yeni bölümde daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Yayınlanan fragman gösteriyor ki, Abdullah, Alev’e aşık olduğunu itiraf edecek.

Tabii ki ortada insanların sinirlerini bozan çok önemli bir durum var. Kendi kızını sevmediği bir adama veren ve onu zorlayan Abdullah, kendisinden yaşta çok daha küçük bir kadın ile aşk yaşamayı düşünebiliyor. Hem de Abdullah muhafazakar bir düşünceye sahip, ailesini de bu şekilde kurguluyor ve aynı zamanda da evli…

Alev ise güzel bir kadın ve Abdullah’ın bu aşkına nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Müjde Uzman ile Settar Tanrıöğen’in dizinin yeni çekim merkezi olduğu gerçeğini de atlamamak lazım.

Abdullah ile Alev meselesi büyürse Kızılcık Şerbeti dizisini çarpık ilişkiler düzeyine indirecek! 9

Ancak tam da burada işte çarpık ilişkiler noktası başlıyor. Hem kızının hayallerini ve isteklerini düşünmeden onu sevmediği birisine veren bir baba var. Hem de bu baba, evli ve çocukları olan sorumluluk sahibi birisi olmasına rağmen genç bir kadına aşık olarak, onunla bir ilişki yaşamayı hayal edebiliyor.

İşte çarpıklık da burada başlıyor. Muhafazakar düşünceye sahip bir adamın bir başka kadına aşık olması durumu değil olayı çarpık hale getiren. Kendi kızına uygun gördüğü hayatı kendi inançları doğrultusunda yaşatması, ama aynı inancın kendisine genç bir kadınla birlikte olma isteğine engel olmaması.

Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesinde Abdullah ve Alev bir kırılma noktası olarak da gözüküyor. Dizinin reytinglerini artıran bir unsur olsa bile, bu durum çarpık bir ilişki zihniyetini çağrıştırıyor.