Ana sayfa Dizi Haberleri Öğretmen dizisi harcanarak isyanın sesi kısıldı! İlker Kaleli zor olanı yaptı!

Öğretmen dizisi harcanarak isyanın sesi kısıldı! İlker Kaleli zor olanı yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -İlker Kaleli zor olanı yaptı, Öğretmen dizisi unutulmayacak bir iz bıraktı! Fox TV ekranlarında Pazar günü Öğretmen dizisine veda edeceğiz. İlker Kaleli’nin güçlü bir imza attığı bu yapımda Akif Öğretmenin izleyicilere kazandırdıkları ise hep akıllarda kalacak. Ceren Moray, Serkan Keskin, Serhat Kılıç, Afra Saraçoğlu ve Şerif Erol’un da başrolünde yer aldığı dizinin sert ama izleyicilere büyük mesajlar veren bir yönü vardı.

36 bölüm sürmesi beklenirken 9 bölüm ile ekran ömrünü tamamlaması kararlaştırılan Öğretmen dizisinin bitecek olması hayranlarını çok üzüyor. Peki bu dizinin diğer yapımlardan farkı neydi ki, sosyal medyada haftalardır bir eleştiri dalgası yükseliyor?

İşte bunun nedeni gerçekleri herkesin yüzüne olduğu gibi çarpmasıydı… Ülkemizin sorunlarıydı aslında dizide anlatılanlar… Eğitim sistemi, aile ilişkileri, arkadaşlıklar ve geçmişin hesaplaşması üzerine kurgulanan bir yapımdı Öğretmen… Ancak pandemi ve hatalı planlamanın kurbanı olan dizi için izleyicilere göre Fox TV de yeterince destek olmadı…

Öğretmen dizisi harcanarak isyanın sesi kısıldı! İlker Kaleli zor olanı yaptı! 7

Uç bir yöntem ile toplumsal sorunları ele alan Öğretmen dizisinin bir derdi vardı. İlker Kaleli de öyle başarılı bir performans sergiledi ki, bugüne kadar ki rolleri içinde belki de en özelini izletti. Simgiler üzerinden birçok konuya değinildi. Simgeler adeta dizinin şifresi konumundaydı.

Şiddeti bir simge olarak yansıtan Öğretmen dizisinde, her şiddetin altında yatan asıl gerçeklere odaklanmanın önemi de izleyiciye aktarıldı.

Şikayetler hiç bitmedi. RTÜK’ten ceza da geldi… Ancak anlatılan hikayeler birçok kişiye göre gerçek hayattan bile daha hafif idi…

İlker Kaleli belki de çok zor bir rolün altından kalktı. Dizi 9 bölüm ile ekrandan silinip gidecek olabilir. Ancak ne Akif öğretmen unutulur ne de dizinin verdiği mesajlar akıldan çıkar..