Ana sayfa Dizi Haberleri Öğretmen dizisi yapılan hatalar sonrası Arıza’ya yem edildi!

Öğretmen dizisi yapılan hatalar sonrası Arıza’ya yem edildi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamları izleyicilerle Fox TV ekanında buluşmaya başlayan Öğretmen dizisi, pandemi sonrası ilk 4 bölümlük birinci sezonunu mumla arıyor… İlker Kaleli’nin muhteşem oyunculuğuna rağmen dizinin geri dönüşü çok da muhteşem olmadı. Show TV’nin tutan dizisi Arıza’ya rakip olan Öğretmen’in geri dönüşündeki sıkıntılar da gün yüzüne çıktı. Arıza dizisi ile rekabette zorlanacağı anlaşılan Öğretmen’de içerik kaynaklı sorunlar da görülüyor…

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu’na göre dizinin gün değişikliği ve geç yayına alınmasının sonuçları yaşanıyor… Bu noktada Savaşçı dizisindeki belirsizlikler de hatalı planlamanın sonuçları olarak görülüyor. Stoktaki 3 bölümü yayınlanan Savaşçı sonra ekrandan kayboldu, ne zaman döneceği de belli değil. Acaba Savaşçı’nın yerine Öğretmen yayınlanabilir miydi? Planlama hatası dizinin de düşük reytinglere katlamasına neden olabilir… Anibal Güleroğlu şu değerlendirmeyi yapıyor:

“‘Öğretmen hem gün değişikliği yaşatılarak ‘Arıza’ ile rakip yapıldı. Hem de hayli dişli bir rakip olan ‘Arıza’dan oldukça sonra sokuldu yarışa. ‘Arıza’nın dört bölüm ekranda yer alarak izleyici tutması beklendi adeta. ‘Her iki iş de beşinci bölümden rekabete başlansın da haksızlık olmasın’ diye mi düşünüldü acaba? Neyse ne… Gerekçesi ne olursa olsun sezona geç başlanması ve gün değişimi ‘Öğretmen’in kan kaybındaki ilk adımlar oldu.”

Diziyi etkileyen bir diğer olumsuzluk, içerik kaynaklı! Beşinci bölümde neler sunulduğuna bakarak kısaca özetlersek…

Rüya olayını çözmek için canını dişine takarak hastalığına direnen Akif’in baygınlığıyla kaldığı yerden devam eden yeni sezon, kendilerini okulda tutan öğretmenlerinin rahatsızlanmasını fırsat bilen bir grup öğrencinin okuldan kaçma çabasıyla başladı. Ancak bu süreç sürprizlerini de beraberinde getirdi. Öldü sanılan arkadaşlarını bulan gençler Akif’in bu işi Rüya’dan başkalarının zarar görmemesi için yaptığını anlayarak onun yanında yer alırken, Zeynep de hafızasını geri kazanmaya ve olaya dâhil olmaya başladı.

Öğretmen dizisi yapılan hatalar sonrası Arıza'ya yem edildi! 7

İlk bakışta içeriğin bu tablosundan olumsuzluk çıkarmak mümkün görünmüyor. Ancak öğrencilerine düşünerek doğruya varılacağının ve her kötülüğün üstesinden gelineceğinin dersini vermeye soyunan Akif’in başlangıca oranla daha pasif olması… Gizem, Çetin ve Tuğrul dışındaki öğrencilerden bazılarının, özellikle de Mevsim’in abartılı konuşmalarla gereksiz gürültü yaratması…

Anahtar kişi olarak gösterilen Selin’in, annesiyle olan ilişkisindeki tutarsızlıkların yarattığı eğretilik… Ve suç örgütünün başının, sanki kurcalayıp bulması imkânsızmış gibi, kendisine iş yaptıranların listesini Selin’e verdiği kolyenin içine saklaması şeklindeki mantıksızlıklar… ‘Öğretmen’e zarar verecek olgulardı. Dolayısıyla hepsi bir arada yeni bölümü meraktan ziyade şamatanın ve komedinin hâkim olduğu bir akışa çevirdi.”