Ana sayfa Sosyal Medya Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda!

Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde ‘Hayriye Anne’ karakterine hayat veren, usta oyuncu Sabina Toziya’nın vefatı dizi ekibini ve oyuncunun hayranlarını yasa boğdu.

Ocak ayında beyin kanaması geçiren ve o tarihten bu yana tedavisi devam eden 75 yaşındaki oyuncunun Makedonya’da vefat ettiğini senarist Bahadır Özdener duyurdu.

Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda! 10

Sabina Toziya, beyin kanaması geçirmesi ve ameliyat olmasının ardından diziden de ayrılmak durumunda kalmış ve sağlık durumunun da iyiye gittiği açıklanmıştı. Son dönemde sağlık durumunun yeniden bozulması, koronavirüs atlaması konuları da gündeme gelmişti. Usta oyuncunun vefat etmesi tüm hayranlarını derinden üzdü.

Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda! 11

Dizide ‘Hızır Çakırbeyli’ karakteri ile usta oyuncunun oğlunu canlandıran Oktay Kaynarca, instagram hesabından duygusal bir paylaşım yaptı. Birlikte fotoğraflarını paylaşan oyuncu fotoğrafa, ‘Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm. Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu’ yazdı.

Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda! 12

Dizide ‘İlyas Çakırbeyli’ karakterine hayat veren Ozan Akbaba’da instagram hesabından ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da annesini canlandıran Sabina Toziya ile birlikte fotoğraflarını paylaştı. Akbaba, ‘‘Ne diyim…  Güzel kadın, ne diyiim… Hep güzel kalacaksın.’ yazarak usta oyuncuya veda etti.

Oktay Kaynarca’dan, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde annesini canlandıran Sabina Toziya’ya duygusal veda! 13

Dizide ‘Alpaslan Çakırbeyli’ karakterine hayat veren Yunus Emre Yıldırımer’de setten bir fotoğraf paylaşarak altına, ‘Seni çok özleyeceğiz canım Sabina, nurlar içinde uyu’ yazdı. Sabina Toziya, 17 Nisan 1946 tarihinde Üsküp’te dünyaya geldi. Üsküp Devlet Tiyatrosunda eğitim alan Toziya, Makedonya ve Yugoslavya’da oyunculuk yaptıktan sonra Türkiye’ye gelmişti. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisiyle birlikte mesleğini Türkiye’de sürdüren oyuncu, en son ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin kadrosunda yer alıyordu.