Ana sayfa Dizi Haberleri Ömer dizisi iyi niyetli ve birleştirici bir hedefle yola çıktı! Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle belirginleşen bir de büyük risk var!

Ömer dizisi iyi niyetli ve birleştirici bir hedefle yola çıktı! Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle belirginleşen bir de büyük risk var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Dini hassasiyeti olan dizi hikayeleri Türkiye gibi çok kültürlü ülkelerde büyük sıkıntılara yol açabilir ve ilk başta belirlenen iyi niyetli ortam bir anda reyting elde etme hedefiyle bozulabilir. Bunun ibr örneğini Kızılcık Şerbeti dizisinde deneyimlemeye başladık. Show TV ekranında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde muhafazakar ve seküler iki aile arasındaki karşıtlık ve kavga ne kadar artarsa reytingler de o oranda yükseliyor.

Yani senaristler bu kavga ve ayrıştırma konularını öne çıkartmaya devam ederse dizinin reytingleri yükselebilir ama bunun bir de topluma olumsuz yansımalarının olacağını düşünmek gerekiyor. İşte böyle bir ortamda Kızılcık Şerbeti dizisi de empati kurma hedefiyle çıktığı yolda, çatışmayı derinleştiren sahneleri ile reyting elde ediyor ve senaristler için daha masum sahneler yazmak biraz daha zorlaşıyor. Ömer dizisi de yine dini hassasiyeti olan bir hikaye olarak öne çıkıyor.

Ömer dizisi iyi niyetli ve birleştirici bir hedefle yola çıktı! Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle belirginleşen bir de büyük risk var! 9

Yönetmen Cem Karcı, çekimlere başladıklarını belirten bir mesaj ile instagram hesabından takipçilerini bilgilendirdi. Cem Karcı’nın mesajında şu ifadeler dikkat çekti:

“Hayırla uğurla şifayla hoşgörüyle gelsin ’ÖMER’. Huzurumuzun keyfimizin eksik olmadığı bir set olsun inşallah! Büyüyerek genişlesin ailemiz! Kalplere dokunalım, kutupları eritelim, birleştirmeyi esas alalım!”

Ömer dizisi iyi niyetli ve birleştirici bir hedefle yola çıktı! Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle belirginleşen bir de büyük risk var! 10

Görüldüğü üzere Ömer dizisi de toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldırma ve farklı kültürlerdeki insanları birleştirmek gibi gayet anlaşılır ve masum bir hedef üzerinden ilerliyor. Ancak reyting gerçekleri buna ne kadar izin verecek?

Türkiye’de bir dizi başladığı noktadan kısa sürede çok farklı bir noktaya gidebiliyor ve bu genellikle hangi konu daha fazla reyting getiriyor ise ona doğru bir yönelim oluyor.

Ömer dizisi de birleştirici bir hikaye olma hedefiyle yola çıkıyor olsa bile, Kızılcık Şerbeti dizisindeki olduğu gibi çatışmalarla yükselen bir reyting gerçekliği ortaya çıkar ise senaristler bu masum hedeften uzaklaşabilir.

Ömer dizisi İsrail yapımı olan Shitsel’in Türk uyarlaması olacak. Selahattin Paşalı’yıı Ömer isimli bir müezzin olarak izleyeceğiz. Kendisinden yaşça büyük bir kadına aşık olan Ömer’in dizide yapacakları da şimdiden büyük tartışmalar yaratma potansiyeline sahip gözüküyor.

Ömer dizisi iyi niyetli ve birleştirici bir hedefle yola çıktı! Ancak Kızılcık Şerbeti dizisiyle belirginleşen bir de büyük risk var! 11

Selahattin Paşalı’ya bu dizide Gökçe Bahadır eşlik edecek ve aralarındaki yaş farkı 9 olarak gözüküyor. İki ünlü oyuncunun bu dizide ortaya koyacağı partnerlik de şimdiden büyük merak konusu oldu.

Ömer dizisi için sette çekimler başladı. Barış Falay’ı Ömer karakterinin babası Reşat olarak izleyeceksiniz. Cami imamı olan Reşat ile müezzin oğlu Ömer’in hikaye içinde neler yaşayacakları da şimdiden merak konusu oldu.

Gamze karakterinde Gökçe Bahadır yer alırken, Cem Karcı gibi tecrübeli bir yönetmenin idaresindeki Ömer dizisinin 2023 yılının en etkili projelerinden birisi olması bekleniyor.

Dizide müezzin Ömer ve ailesi etrafında gelişen olaylar ve hayatın getirdiği farklı durumların bu aile üyelerinin dini ve kültürel inançları ile sınanmasını izleyeceksiniz.