Ana sayfa Dizi Haberleri Ömer dizisinde hikaye farklılaşıyor, izleyicinin istekleri ile senaristin gerçekleri farklı!

Ömer dizisinde hikaye farklılaşıyor, izleyicinin istekleri ile senaristin gerçekleri farklı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında yayınlanan Ömer dizisi pazartesi akşamlarının alternatif yapımlarından birisi oldu. Gökçe Bahadır ile Selahattin Paşalı ikilisi de başarılı performansları ile övgüler alıyor. Gökçe Bahadır dizide Gamze karakterini canlandırıyor ve çok farklı bir aşk hikayesiyle hayranlarını yine ekrana topluyor. Eşinden boşanmış olan ve çocuğu olan orta yaştaki bir kadının, kendisinden çok daha genç ve hayata yeni atılan birisi ile imkansız gibi görünen aşkını anlatan Ömer dizisi, dini hassasiyetlerin de içine girdiği ilginç bir proje…

Shitsel isimli İsrail dizisinden alıntılanmış olsa da Ömer dizisinin Türkiye’ye uygun bir hikaye süreci üzerinden ilerlediğini görmekteyiz. Toplumda genel kabul gören, kimi çevreler için tabu olarak nitelendirilebilecek bir aşkın anlatıldığı dizinin hikayesi, yavaş yavaş sıradanlaşmaya başladı.

Senaristler aşk üçgeni yaratarak hikaye oluşturmak hedefinde ama izleyicilerin istekleri ise farklı. Gamze ve Ömer ikilisinin saf aşkını beğenenler, ilk 4-5 bölümdeki hikayeden memnun kaldı. Ancak sonraki bölümlerden aynı keyfi almadıklarını belirten yorumlar paylaşıyor.

Süreyya karakterinin hikayeye dahil olması ile birlikte Simay Barlas ile Selahattin Paşalı dizi çifti oluşmaya başladı. Ancak izleyiciler bu durumun gelişmesini istemiyor. Özellikle de kendisini sevmeyen bir adama karşı Süreyya’nın bu kadar fazla teslim olması rahatsız edici bulunuyor.

Ömer dizisinde hikaye farklılaşıyor, izleyicinin istekleri ile senaristin gerçekleri farklı! 8

Gamze’nin kendisine uygun birisi ile yoluna devam etmesi yönünde ortaya konulmaya çalışılan hikayenin gidişatına da itirazlar var.

Ne Ömer mutlu, ne de Gamze, onların bu durumunu gören izleyiciler de gidişattan memnun değil. Tabii ki senaristlerin 140 dakikalık haftalık bir diziyi hem de merak unsurunu öne çıkartacak şekilde yürütmeleri kolay değil.

Dizide yan karakterler ve unsurlar da önemli olsa da birçok kişi Gamze ile Ömer arasında pek de mümkün görünmeyen ilişkinin nereye varacağını her şeyden daha çok merak ediyor. İşte bu durum da senaristlerin biraz elini zorlayan bir durum ortaya çıkartıyor.

Ömer dizisinde hikaye farklılaşıyor, izleyicinin istekleri ile senaristin gerçekleri farklı! 9

İzleyiciler ve Ömer ve Gamze sahneleri istiyor ve onların hikayesini merak ediyor. Senaristler ise yan konuları da işin içine dahil ederek, diziyi mümkün olduğunca farklı detaylarla süslemeye çalışıyor.

Senaristlerin şimdiye kadar oluşturduğu ortam reytinglere bakıldığı zaman doğru yolda olduklarını gösteriyor. Dizi 8. bölümüyle de yine reytinglerini artırdı. Tüm kategorilerde izlenme oranları yükseliş sergiledi ve eğitimli kitlenin de Ömer dizisine fazlasıyla ilgili olduğu gelen sonuçlardan anlaşılıyor.

Sosyal medyadaki izleyici yorumları ise artık hikayenin ilk başladığı zamandaki kadar ilginç ve merak unsurları taşımadığı değerlendirmeleri artıyor. Bu durum da senaristlerin işinin ne kadar zor olduğunu ve Gamze ile Ömer arasına sıkışan bir hikaye düzenini toparlamanın zorluklarını ortaya koyuyor.

Ömer dizisinin 9. yeni bölümünü 20 Mart Pazartesi akşamı izleyebilirsiniz. Ömer ve Gamze sahneleri bekleyenler çok daha başka gelişmelerle şaşıracaklar.