Ana sayfa Dizi Haberleri Öykü Çelik tarihi dizilere doyamadı, sırada yeni bir tarihi proje var!

Öykü Çelik tarihi dizilere doyamadı, sırada yeni bir tarihi proje var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Öykü Çelik, tarihi dizi projelerinde en çok ismini duyduğumuz kadın oyunculardan birisi. 2009 yılında kariyerine Kanımdaki Barut isimli proje ile başlayan oyuncu, hem sinemada hem de dizilerde tarihi yapımların en çok aranan kadın oyuncularından birisi haline geldi.

Makpeyker Kösem Sultan isimli sinema filmi ile 2010 yılında tarihi projelerde görmeye başladığımız oyuncu, birçok dizide de geçmişin önemli karakterlerini canlandırdı. Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinde Çeşmidil isimli karakterde izlediğimiz oyuncu, Diriliş Ertuğrul isimli fenomen dizide ise Sırma Hatun olarak ekrana gelmişti. Ardından bu sefer TRT’nin dijital platformu için çekilen Teşkilat-ı Mahsusa isimli yapımda yine Öykü Çelik ismini de görüyoruz.

Oyuncu, “Yeni bir iş çektik Eskişehir’de. TRT’nin dijital platformu açılıyor. Oraya yine tarihi ve zorlu, atlı, kılıçlı bir karakter ile… Yeni bitti set, şimdi rahatım, tatile gideceğim” diye konuştu.

Öykü Çelik tarihi dizilere doyamadı, sırada yeni bir tarihi proje var! 7

Kaçıncı tarihi projede yer aldığını kendisi de hatırlamayan Öykü Çelik, “Ama günümüze yaklaşıyorum. Bu yüzyıl önceydi, yavaş yavaş günümüze geliyorum” diyerek espri yaptı.

Tarihi dizilerin aranılan kadın oyuncularından birisi olduğunu kendisi de kabul eden Öykü Çelik, şöyle konuştu: “Gerçekten bir yerde kılıç, at olduğu zaman oradayım. Hem de çok cesurum. Bir gün at beni kaçırıyordu. Hayvanın önünü kestiler, durmadı. Hayvan koşmak istiyordu, arabalar vardı, öyle durdu. Çok güzel oldu ama çekemedik, çok hızlı gittiği için bir daha dediler. O zaman yapamayacağım dedim. O an attan düşseydim, arkadaki atlar üzerimden geçecekti. Bu işin özel yapanları, dublörleri var. Ben dublör kullanmadım. Biraz cesaret işiydi. Biraz sadık oluyorum böyle sahnelere.”

Artık eskisi kadar dizi oyunculuğundan para kazanılmadığının altını çizen oyuncu, rol tercihlerinde de paradan daha çok rolün kendisine hissettirdiklerinin öne çıktığını ifade etti.

Kendisine yeni dizi teklifleri de yapıldığını ama hoşuna giden bir iş çıkmadığını anlatan Öykü Çelik, vereceğe emeğe değen bir proje arayışı içinde olduğunu da söyledi.

Oyuncu, kendisini heyecanlandıran bir rol istediğini ve bugüne kadar birçok rol canlandırdığını için kendisini tekrarlamak istemediğini sözlerine ekledi.