Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Öykü Karayel, Bir Başkadır’da canlandırdığı Meryem’den faklı değil!

Öykü Karayel, Bir Başkadır’da canlandırdığı Meryem’den faklı değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Netflix’te yayınlandığı günden bu yana çok konuşulan Bir Başkadır isimli Berkun Oya’nın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı dizi herkesi çok etkiledi. Dizide birbirinden farklı hayatlara sahip insanların hikayesi anlatılıyor. Ancak aslında tüm bu karakterlerin nasıl da birbirlerine benzedikleri de dikkat çekiyor.

Yani toplumda görüşler ve yaşam şekilleri üzerinden bir ayrışma olduğu iddiasını aslında çöpe atan bir dizi olarak Bir Başkadır, izleyen herkesin kendisini sorgulamasını sağladı. Verilen mesaj aslında bugünün gerçeği ile uyumlu: “Biz yani hepimiz, aynı duyguları ve aynı yaşam tarzlarını sürdüren, sadece farklı gibi görünen, aynı coğrafyanın, birbirine çok benzeyen insanlarıyız.”

İşte bu gerçekliğin yansımasını Öykü Karayel’in Ayşe Arman ile yaptığı röportajdaki sözlerinden de anlayabiliyoruz. Örtülü ve muhafazakar Meryem ile Öykü Karayel aslında birbirlerinden çok da farklı değiller.

Meryem’e kendisini çok yakın hissettiğini söyleyen Karayel, “Meryem içimizden biri. Beraber yaşadığımız insanlardan biri. Onun bana göre artıları var! Mesela Meryem, sezgileri çok kuvvetli bir kadın. İçgüdüsel olarak, kendine, neyin iyi geldiğini biliyor. Kendisini ifade etmekte aslında bana nazaran çok daha başarılı” diye konuştu.

Öykü Karayel, Bir Başkadır'da canlandırdığı Meryem'den faklı değil! 1

Meryem karakterinin bir takım kalıplar içine düştüğüne değinen Öykü Karayel, hissettiği sıkışmışlığına da dikkat çekti. Karayel, Peki bu, onun suçu mu? Hayır! Hayat, buna sebep olmuş, yaşadığı sosyal çevre buna sebep olmuş… Fakat oradan çok saf, çok naif bir şekilde kendine çıkış yolları bulabiliyor” şeklinde konuştu.

Tüm ekip arkadaşları gibi elinden geleni yaptığını anlatan ünlü oyuncu, hikayeyi çok sevdiklerini ve çok da inandıklarını vurguladı.

Çekimler sırasında Meryem’e benzeyen bir muhafazakar kadın karakterini inceleme ihtiyacı duymadığını da belirten Öykü Karayel, bunun sebebini ise şöyle anlattı:

” Çünkü ben hiç, “Aa dur bir inceleyeyim, gözlemleyeyim!” diyecek kadar farklı hissetmedim kendimi. Beraber yaşıyoruz biz, o kadar duyarsız olamayız hiçbirimiz!”