Ana sayfa Dizi Haberleri Oynamıyor, parende atıyorlar! Avlu dizisinde 4 oyuncu var ki adeta ters köşe yaptılar!

Oynamıyor, parende atıyorlar! Avlu dizisinde 4 oyuncu var ki adeta ters köşe yaptılar!

tarafından zk zk
Star TV’nin yeni dizisi Avlu, dizi sektörüne bambaşka bir soluk getirecek.

Daha önce ‘kadına şiddet’ konularıyla gündeme gelen dizilerin eleştiri oklarını üzerine çeken dizide, kadının kadına şiddeti, cezaevi ortamında yaşanan ve gerçekçi durmayan tüm durumlara rağmen, bir mazlumun zalime dönüşme hikayesi, daha çok çekecek bizi içine.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğan, başrollerinde Demet Evgar, ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece’nin rol aldıkları dizi için yaptığı değerlendirmede bazı oyuncuların performanslarına dikkat çekerek Avlu’nun bizi daha çok şaşırtacağını vurguluyor. İşte Doğan’ın o yazısı:

Oynamıyor, parende atıyorlar! Avlu dizisinde 4 oyuncu var ki adeta ters köşe yaptılar! 8

“Oyunculuklar muazzam… Demet Evgar’ı izlemeye doyamıyorsunuz, Ceren Moray rolünü bulmuş, Azra’yı oynamıyor onunla parende atıyor. Nursel Köse Kudret’le kafamızda ne Nursel bırakıyor, ne de daha önce oynadığı Keriman’ı… Kudretli bir hatun olmuş. Şiddet almış başını gidiyor ama orası cezaevi yapacak bir şey yok. Beni en çok şaşırtan Hülya Şen oldu. Bugüne kadar melodramların ağlak annesi, teyzesi olarak izlemiştik onu. Saçlarının kazınma sahnesinden kavgalarına kadar öyle bambaşka bir kadın olmuştu ki şaşkınlıkla izledim onu. Yüksel Aksu herkesin fazlasıyla yabancı olduğu bu dünyayı film gibi işlemiş.

Oynamıyor, parende atıyorlar! Avlu dizisinde 4 oyuncu var ki adeta ters köşe yaptılar! 9

Ezcümle, ben Avlu’yu sevdim. Ama seyircinin sevip sevmeyeceği konusunda ciddi önyargılarım vardı. Sonuçta biz erkeklerin şiddetine çok alışık olan ve buna prim yani reyting veren bir toplumuz. Bunun örnekleri ortada… Ancak hem bu kadar yabancı bir dünya, hem de kadın şiddetinin bu kadar aleni olduğu bir dünya karşısında seyirci ne tepki verir bilmiyorduk. Cuma sabahı gelen reyting sonuçları yepyeni bir dönemin başlangıcı oldu. Çünkü Avlu; Tüm Kişiler’de 6.15 reytingle 3’üncü, AB’de 6.10’la 4’üncü, ABC1’de 6.51’le 4’üncü oldu. Oldukça iyi reytinglere imza atan Avlu önümüzdeki haftalarda yükselmeye devam ederse ekranda farklılık göreceğimiz aşikar! Mazlumun zalime dönüşmesi bu ülkede en çok izlenen konulardan biri… Avlu’da Deniz’in değişimi hepimizi şaşırtacak gibi görünüyor. Herkesin emeğine sağlık!”