Ana sayfa Sinema Özcan Alper’in Karanlık Gece filmi izleyicilerle buluşuyor!

Özcan Alper’in Karanlık Gece filmi izleyicilerle buluşuyor!

tarafından ker_def

Özcan Alper’in, dünya çapındaki festivallerden birçok ödülle dönen dördüncü uzun metraj filmi “Karanlık Gece”, 22 Ağustos Salı akşamı KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması’nda izleyiciyle buluşuyor!

Başrollerini Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli’nin paylaştığı film, Anadolu’da küçük bir köyde toplu bir öfkenin parçası haline gelen İshak’ın vicdanıyla nasıl başa çıktığını ve kolektif sessizliğin şiddetiyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. Türk Tuborg katkıları ve URU organizasyonuyla gerçekleşen KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması’nın biletleri biletinial.com’da!

Sinemaseverler yaz boyunca her hafta salı akşamı lezzetli yiyecek ve içecek alternatifleri eşliğinde, KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de gerçekleşen KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması’nda beyazperdenin iddialı filmleriyle buluşmaya devam ediyor.

KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması’nda 22 Ağustos 2023 Salı akşamı Özcan Alper’in, senaryosunu Murat Uyurkulak’la birlikte kaleme aldığı ödüllü filmi “Karanlık Gece”nin gösterimi gerçekleşecek. Prömiyerini yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan film, son olaraksa 27. Türkiye Almanya Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu (Berkay Ateş) ve Seyirci Ödülü’nü aldı.

Başrollerini Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli’nin paylaştığı “Karanlık Gece”, suç ve faillik üzerine çok parçalı bir hikâye anlatıyor. İshak, küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyendir. 7 yıl önce parçası olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesine veda etmek için kasabasına döndüğünde peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş faille ve onları destekleyen kasaba halkı ile yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Ancak suç ne kadar büyükse, herkesin elinde kan olduğu için sessizlik o kadar güçlenir.