Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Özge Özacar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Özge Özacar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Özge Özacar, 20 Kasım 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusu.

Adı: Özge Özacar
Doğum Tarihi: 20 Kasım 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.64 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Nil Sayışman
Instagram: https://www.instagram.com/ozgeozacar/

Özge Özacar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Eğitim hayatı: Aydın Doğan İletişim Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: İletişim lisesi mezunu olduğu için haberci olmak, TV’de haber programları yapmak istiyordu oyuncu olmak aklında yoktu. Üniversite öğrenimi gördüğü sıralarda bir TV kanalında staj yaparken aile dostu bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı menajer Eda Ezgi ile çalışmaya başladı. Para kazanmak için reklam filmlerinde oynadı Profesyonelliğe adım attıktan sonra ilk kez kamera karşısına geçtiği reklam filmleriyle fark edilmesi çok zaman almadı. Bir TV dizisi için gelen teklifi değerlendirmeden önce oyunculuk eğitimi aldı. Eğitimini aldıktan sonra oyunculuğa yönelerek TV dizilerinde rol almaya başladı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2015 yılında ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Sevgili Geçmiş’ dizisinde canlandırdığı ‘Azra’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sabırlı, sempatik, enerjik, disiplinli. Sabırlı oluşum, doğaya ve doğala düşkünlüğüm boğa burcumdan geliyor diyebilirim. Fakat astrolojiye meraklı bir insan olarak, yükselenim olan Kova burcunun rasyonelliğine, bitmek bilmeyen öğrenme isteği ve merakına daha çok sahip hissediyorum.”

Sosyal: Tarihe, sanata ve müziğe fazlasıyla ilgi duyuyor, boş zamanlarında kültür turları yapmayı ve seyahat etmeyi çok seviyor. Lisede öğrenciyken Erasmus programıyla ilk defa gittiği Paris’i çok seviyor. “En büyük tutkularımdan biri de Fransızca. Boş zamanlarımı sık sık sergilere ve kültür turlarına ayırdığım söylenebilir.

Mutluluk kaynağı: Hayranları tarafından ünlü İngiliz oyuncu Emilia Clarke’a benzetilmekten mutluluk duyuyor. “Kariyerinde dünya çapında muazzam işler yapmış, tüm içtenliğiyle ve doğallıklarıyla sevilen oyunculara benzetilmek tabi ki çok güzel. Emilia Clarke özellikle gülüşüyle benim de çok beğendiğim bir kadın. Umuyorum kariyerimde global projelerde yer alarak onunla daha fazla benzerlik taşırım.”

İlk sinema filmi: Doğa Can Anafarta/ Hababam Sınıfı Yeniden

Özge Özacar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İş hayatına bakışı: Projelerde başrolün çok önemli olmadığını düşünüyor. Senaryonun öncelikli olduğu görüşünde.  ‘Sevgili Geçmiş’ dizisinde canlandırdığı Azra karakterini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. Azra karakteri, yetimhaneden gelen, hayatta kalma mücadelesiyle çırpınan, şarkı söyleyen dans eden, hem beyaz hem siyah yanları olan çok yönlü bir karakterdi. Onu canlandırabilmek bir oyuncu olarak manen bende büyük bir dönüm noktası oldu.”

Kariyer planı: Kariyerini mezun olduğu bölüm olan gazetecilik yönünde devam ettirmeyi düşünmüyor, oyunculuğa devam ederek kendisini geliştirmek istiyor. “Çocukluğumdan beri dansla iç içeyim. Latin, tango, bachata gibi birçok alanda dans ettim.  R&B ve african alanlarında eğitimler aldım. Kesinlikle dans konusunda daha profesyonel projeler yapmak istiyorum. Bunu hem oyunculuğumla harmanlayabileceğim bir müzikalde hem de salt dans performansı olarak gerçekleştirebilmek en büyük hedeflerim arasında.”

Gelecek Hayali: Paris’i çok seviyor. En büyük hayali Paris’te bir film veya reklam filmi çekebilmek.

Hobisi: Müzik hayatının önemli bir parçası, plak koleksiyonu yapıyor.  “Hayatım müzikle çevrili diyebilirim. Karakterlerime hazırlanırken de muhakkak onların duygu durum ve yaşanmışlıklarını bana sahne öncesi daha rahat hatırlatabilecek listeler oluşturuyorum. Plak koleksiyonuma ise babamın sonradan bana hediye ettiği 76 yapım, çok sevdiğim antika pikabımla heves ederek başladım. Koleksiyonum için, gittiğim şehirlerden ikinci el özel parçalar toplamaya gayret ediyorum. Plakların daha nostaljik, gerçek, içten ve sevgi dolu olduğuna da inanıyorum, bu yüzden plak hediye etmeyi de çok severim.”

Hangi takımı tutuyor? Fenerbahçe futbol ve basketbol takımlarının sıkı takipçisi. Fırsat buldukça maçlara gitmeye özen gösteriyor.

Formunu nasıl koruyor? Spor yaşam tarzı, sporun pek çok dalı ile ilgileniyor. Çocukluğumdan bu yana basketbol ve voleybol geçmişim olduğu için, sporla hem oyuncusu hem de izleyicisi olarak oldukça ilgiliyim. Üniversite günlerimden beri düzenli olarak pilates yapıyorum. Spor salonu alışkanlığım olmadığı için evime aldığım kondisyon bisikletime ek olarak; pilates malzemelerimle düzensiz iş saatlerime adapte edebildiğim, kendime ait bir spor rutini oluşturdum.”

Özge Özacar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar? Yemek yapmayı çok seviyor, evde olduğu zamanlarda mutfakta yeni lezzetler deniyor. “Yeni lezzetler tatmayı da pişirmeyi de çok seviyorum. Mutfakta olmak, sevdiklerime yemekler hazırlamak bana çok keyif veriyor. Bu alanda da bir eğitim almak o yüzden çok istiyorum. Ve inanılmaz tatlı düşkünüyüm, fakat sağlık koşullarım sebebiyle maalesef artık pek tatlı tüketmemeye özen gösteriyorum.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Kaldırım Serçesi’ filminden çok etkilendi o filmde rol almayı isterdi.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kefaret/ Meltem Serez

2019 – Sevgili Geçmiş / Azra Yılmaz

2017/2018- Meryem/ Naz Sargun

2017 – Lise Devriyesi / Meltem

2016 – Oyunbozan / Zeynep

2015 – Küçük Tatlı Yalancılar / Müge

2014- Hayat Yolunda / Suzan

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Hababam Sınıfı Yeniden / Didem