Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Özlem Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Özlem Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Özlem Yılmaz, 17 Temmuz 1986 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Özlem Yılmaz
Doğum Tarihi: 17 Temmuz 1986
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.71 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/z0lm/
Evcil Hayvanları: Köpeği Simit.

Özlem Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Rizeli, doğma büyüme İstanbullu. Bakırköy’de doğup büyüdü. ‘Kurtlar sofrası’ olarak tanımladığı bu piyasaya kızının dayanamayacağını savunan  ‘yapma demiyorum hobi olarak yine yap’ diyen babasına rağmen oyunculuğa dört elle sarıldı ve zamanla babasından da onay aldı. “Ben oyunculuk istiyordum ama babam ‘Bir mesleğin olsun, oyunculuğu ondan sonra yaparsın’ diyordu. Klasik baba hikayesi. Sonra ben lisede sayısal okurken, dershanenin müdürü benim oyunculuk isteğimden haberdardı. O da babamla konuşmuş ve babam ikna olmuş. Bir gün beni karşısına oturtup benimle uzun bir konuşma yaptı ve Müşfik Kenter’le çalışmaya başlamamda aracı oldu. Ardından o dönem babamı kaybettim ve tamamen ergenlik duygularıyla “Ben çalışmayacağım, okumayacağım” demeye başladım.

Çocukluk yılları: Çocukluğundan beri oyunculuğa merakı, yeteneği ve ilgisi çevresindeki herkes tarafından biliniyordu. İlk fırsatta sinema ve tiyatro eğitimi almak üzere Müşfik Kenter’den özel ders almaya başladı. “Çocukluktan beri içimde oyunculuk isteği vardı. Yaşadığım apartmanda akrabalarım vardı; 12 tane kuzen, kendi kendimize yazdığımız senaryoyu, süslenip püslenip oynardık. Ailenin büyükleri de o görüntülerimizi, oyunlarımızı video kaydına alırdı. Hatta şimdi beni tehdit ediyorlar, ‘O görüntüleri magazin programlarına vereceğiz’ diye.

Eğitim hayatı: Kartaltepe İlköğretim Okulu, Kültür Koleji ve ardından lise eğitimini Ataköy Cumhuriyet Lisesi’nde tamamlamıştır. Çocukluğundan beri en büyük hayali olan tiyatro ve sinema eğitimi almak üzere Müşfik Kenter’den özel ders almaya başladı ama kısa bir zaman geçtikten sonra babasını kaybettiği için çalışmalarına bir süre ara vermek zorunda kaldı. Bir sene sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girip orda eğitimine kaldığı yerden devam ettikten sonra 2006 yılında Müjdat Gezen Actor Studio bölümünden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Hocasının yönlendirmesi ile kariyer basamaklarını hızla tırmandı. “Bence oyunculukta televizyona atılma kısmı ilk olarak şansla oluyor. Hocalarımdan bir tanesi Misak Toros’tu. Onun beni bir yerlere önermesiyle televizyon oyunculuğuna başladım. Bu bir şanstı. O kadar kişi arasından beni gördü ve seçti. O şansı yakaladıktan sonra da çalışkanlığımı, disiplinimi, azmimi karşı tarafa gösterdim ve ilerledim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Karagümrük Yanıyor’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2009-2011 yılları arasında ‘Unutulmaz’ dizisinde canlandırdığı ‘Karakalpaklı Mustafa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Çalışkan, disiplinli, azimli, muzip, eğlenceli.

Özlem Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: Lüks mekanlarda eğlenmektense arkadaşlarıyla oturup  rakı-balık-fasıl muhabbeti yapmaktan hoşlanıyor. Kendini evcimen olarak tanımlıyor, soğuk havalarda dışarıda olmayı hiç sevmiyor. “Kış geldiğinde inime çekiliyorum, yazın dışarıya açılıyorum.”

İlk sinema filmi: Kudret Sabancı/ Karaoğlan

Aşka bakışı: Aşk için sıkıntı ve engellere katlanılması gerektiğini düşünmüyor. “Zorluklarla elde edilen şeyler çok daha değerlidir ama ben aşk konusunda böyle düşünmüyorum. İki kişinin de aynı oranda savaşması gerektiğini düşünüyorum ama aşkta böyle olmuyor. En azından yeni aşklar için böyle. Ya da herkes aşkı yanlış tanımlıyor bilemem.”

Hayata bakışı: Özel hayatındaki ilişkilerinde net olmaktan yana. Tanıştığı insana ilk günden ‘Ben buyum işte’ demeyi seviyor. Beylik laflardan hoşlanmıyor. “Yalanı hiç sevmem katlanamam, yakaladığımda yakarım.”

İş hayatına bakışı: Sektör alışkanlıklarının tersine kürek çekmek, ters köşe karakter oynamak istiyor. Fiziksel görüntüsünün başarısında etkili olduğuna inanmıyor. “Benim fiziğimde birçok insan var. Çünkü fizik bir yere kadar önemli. Bir yerden sonra iş senin çalışmana, kendine bir şeyler katmana bakıyor.”

Kariyer planı: Sağlığı elverdikçe mesleğini elinden gelenin en iyisiyle icra etmek istiyor. “Günümüzde yaşam şartları çok değişken bir hal aldığından hiçbir konuda yapamadığım gibi oyunculuk konusunda da kendime net bir hedef koyamıyorum. Şansımın bol olmasını diliyorum. Ölene kadar oyunculuktan başka bir şey yapmak istemiyorum.”

Gelecek Hayali: İyi bir komedi dizisi yapmak istiyor. “Mutlaka oynamalıyım değil ama güzel bir senaryo olsa ajan falan olmak isteyebilirim. Özel hayatımda da bir şeyleri çözeyim, ipuçları falan, severim dedektifçilik oynamayı. Yıllar sonra sadece insan gibi ve kendim gibi anılmak isterim. Tabii ki çok büyük ve usta oyuncu var. Örnek almamak değil ama, sadece herkes kendine münhasırdır ve başkası gibi olmak yerine kendim nasılsam öyle ansınlar beni. Unutulup gitmeyelim de.”

Özlem Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Şener Şen, Olgun Şimşek ve Demet Evgar gibi çok yönlü oyunculuklarıyla başarıyla var olan isimlere hayranlık duyuyor.

En sevdiği oyuncular: Al Pacino, Sandra Bullock Kemal Sunal, Olgun Şimşek, Özgü Namal, Demet Evgar, Sumru Yavrucuk.

En Sevdiği Kitap: Marian Keyes’den ‘Karpuz’

Evde ne yapar?  Hayal kurmayı çok seviyor. Evinde saatlerce bir koltukta oturup hayali dizaynlar yapmaktan zevk alıyor.

Hangi filmden etkilendi? Scarface

Neye para harcar?  Parfüm

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006 – Karagümrük Yanıyor /Elmas
2006 – Felek Ne Demek /Tülay
2006 – Rüyalarda Buluşuruz /Emine
2007 – Dicle /Lal
2007/2008 – Zoraki Koca /Ayşe
2008 – Dantel /Firuze
2008 – Servet Avcısı /Zeynep
2009–  Unutulmaz/Eda
2010 – Oda /Eda
2011 – Dedektif Memoli /Ezo
2013/2014 – Kaçak /Nurgül Hakeri
2014 – Emanet /Zelal
2015 – Kara Ekmek /Asiye
2018 – Ağlama Anne /Damla Fırıncıoğlu

SİNEMA FİLMLERİ

2013 – Karaoğlan /Prenses Çise Hatun