Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Berk Oktay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Berk Oktay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Berk Oktay, 28 Ekim 1982 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve model.

Adı: Berk Oktay
Doğum Tarihi: 28 Ekim 1982
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.91 m.
Kilosu:   77 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi:Sevim Oktay
Babası: Serdar Oktay
Instagram: https://www.instagram.com/brkokty23/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Berk Oktay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Annesi İngilizce öğretmenliğinden emekli, babası muhasebe müdürlüğünden. “Ben tam bir çekirdek ailede büyüdüm, babam çok genç ruhlu bir adam; gezmeyi de çok sever. Didim’de bir evimiz var, kışın birazcık havalar soğudu mu oraya kaçar bizimkiler, keyif yaparlar. Arada İstanbul’a gelirler. Onların da kendilerine göre hareketli hayatları var. Gerçekten izlerinden gitmeye çalıştığım bir aile içinde büyüdüm. ‘Modelliğe başlamak istiyorum’ dediğimde babam ilk arkamdan iten ve sonuna kadar destek olan kişi oldu. Okulumu dondurmam için bile bana yardımcı olan babamdı. Sadece şunu söyledi; ‘Bana bir söz vereceksin, yurt dışından dönüp diplomanı bana getireceksin.’ Ben de ona söz verdim ve sözümü tuttum. İyi ki de söylediğini yapmışım, bana başka bir kapı açtı.  

Çocukluk yılları: 18 yaşına kadar Ankara Bahçelievler’de büyüdü. Lakabı, ‘bahçeli bebesi’ydi. “Çok yaramaz bir çocuktum, evi yakmışlığım da var, evin tamamı yandı gerçekten. Üstelik de kiraydı. Maalesef. Ailemden buradan tekrar tekrar özür diliyorum. Umarım çocukluğu benimki kadar yaramaz olan bir oğlum olmaz. Annemler, beni sadece 15 dakika yalnız bırakıp arka sokaktaki babaannemlere gitmişlerdi. Bayramdı. Ben de bütün bayram harçlıklarımla Kemal Sunal’ın VHS kasetlerinden ve birkaç tane de havai fişek almıştım. Filmi izlerken ne oldu, nasıl aklıma geldiyse yaslandığım döşeğin üzerindeki örtüden sarkan iplerin hepsi aynı boyda değil diye, bulduğum çakmakla onları kısaltmaya başladım. Tam o anda örtü tutuştu. Öyle olunca ben evden kaçtım. Evden kaçınca kapı üstüme kapandı ve o sırada ev yandı. Komşuya kaçtım. Annemler büyük bir şok yaşadı ama babam biraz çılgın bir adam, akşamına beraber havai fişek attık.”

Eğitim hayatı:  Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitimi bittikten sonra İstanbul’da Uğurkan Erez ile birlikte çalıştı. Daha sonra Best Model’a katılıp ‘Gelecek Vadeden Model’ seçildi.

Hayatının dönüm noktası: Yurtdışında bir süre modellik yaptıktan sonra babasına verdiği sözü tutup okulunu bitirmek için Türkiye’ye döndü. Okulu bitirdikten sonra tekrar yurtdışında modellik yapmak istedi ancak başaramadı. Türker İnanoğlu ile tanışması kariyerinin yönünü değiştirdi. “Tekrar modellik yapmayı denedim aslında ama kapılar yüzüme bir bir kapandı. Bu yüzden ne iş yaparım diye düşünürken tesadüfen Türker İnanoğlu ile tanıştım. Annemin bir arkadaşının tanıdığı çıktı, beni görüşmeye çağırdı. Odasına girdim 10 dakika havadan sudan konuştuk ve ilk işimi aldım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Tatlı Bela Fadime’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı ‘Sinan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İş odaklı, disiplinli, duygusal, azimli, sorumluluk sahibi, vicdanlı, mükemmeliyetçi.

Berk Oktay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: Kafasını rahatlatmak için spor yapıyor. “Benim en büyük spor yapma sebebim kafamı rahatlatmak. Bir nevi terapi. Ama bu iş temposunda sadece bir gün gidebiliyorum. Onun dışında vitamin takviyesi kullanırım. Sağlıklı beslenirim, bitki çayları içerim.”

Dünce yapısı: Duygusal bir insan duygularını yaşamayı seviyor ve onları yansıtmamak için uğraşmaz. Hayatının merkezine kimseyi almıyor. “Bence hiçbir insan hiçbir insan için gelmedi bu dünyaya. Hepimiz birer birey olarak geldik. Zaten bu mantaliteyle yaklaşıldığı zaman ilişkiler daha sağlıklı oluyor ve daha düzgün gidiyor. Sen beni hayatının merkezinde yaşatırsan ve ben de buna alışırsam, kendine vakit ayırdığın en ufak anda; ‘Ne oluyor acaba?’derim, bir sorun var zannederim. Tabii ki sevgiyi paylaşmak, ilişki için gerekli sorumlulukları almak gerek ama ben merkezli yaşamaya alışmamak da gerek. Yoksa ben sana bir şey veremem, verdiğim şey bana batar. Bu sefer sen benden koparsın.”

Sette nasıl birisi? Mükemmeliyetçi, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır, karşısındakinden de aynı şeyi bekler. “Herkes işini mükemmel yapmak zorunda değil, ben de mükemmelim demiyorum, ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İş esnasında çok başka bir adamım. Sette her birimdeki her bir insan işini en iyi şekilde yapmaya çalışmıyorsa, bu beni korkunç rahatsız ediyor. Ne yapıyorsam yarıda keserim, o insan hatasını anlayana ve düzeltene kadar ben de işimi yapmam. Bu iş öyle bir iş ki biz bir çarkız. Hepimiz aynı boy dişliyiz ve onlardan bir tanesi kırılırsa o çark dönmez. Sen işini en iyi şekilde yapmak için çabalarken öbürü yapmıyorsa sana ihanet ediyor demektir.”

Aşka bakışı: “Aşkta mantık aramak bence en büyük mantıksızlık. Duygusal bir adamım. Hayatta kadının da erkeğin de kendine ait yaşam alanları olmalı, bu alanlar içerisinde birbirine karşı olan sorumluluklarını unutmamalı. ‘Tamamen ben kendimi sana adadım, kendimden vazgeçtim, senin için yaşıyorum’ dendiği zaman ilk başta tatlı gelse de o ilişki eninde sonunda biter. Onun için benim tercihim çok aşık olduğum bir kadınla başlayıp çok huzurlu giden bir ilişki yaşamak.”

Hayata bakışı: “Hayatına şekil veren söz; ‘Küle döndüysen yeniden güle dönmeyi bekle!’ “Elbette herkesin hayatta duruma göre politik davrandığı yerler olabilir ve olur da. Bazen iş için bile bu gereklidir, politik davranmak zorunda kalınan durumlar olabilir. Zaten yapılmama kısmı günümüzde dik başlılık olarak adlandırılıyor. Ama onun dışında özellikle de özel hayatımda yalan olmasın mümkünse. Sorumluluk hissiyatımı ve vicdani duygularımı kaybettiğim zaman ben benlikten çıkarım. İçimde bu ikisi olsun, ben bir şekilde ayakta dururum.”

İş hayatına bakışı: İş söz konusu olduğunda gamsız bir adam olamıyor, her şeyi çok takıp mükemmel olmasını istiyor. Üstüme düşmeyen daha doğrusu üzerinde düşünmemem gerekenlerin de üzerine gidiyorum. Her şey kontrolüm altında olsun istiyorum, kontrol manyaklığı var. Evimde pijamalarımı giyip, hiçbir şey düşünmeden oturabildiğim, zihnimi dinlendirebildiğim boş geçen vaktim olmuyor. Evet pijamalarımla oturuyorum ama kafam durmadan çalışıyor. Ayrıca çok iş odaklı biriyim, işte çıkan huzursuzluk bir iki günümü alıyor.”

Kariyer planı: iyi bir sinema filmi yapmak istiyor. “Gündemimde önce iyi bir sinema filminde rol almak var. Daha sonrasına bakacağız,  yarın ne olacağı belli değil. Çok fazla ileriye yönelik plan program yapmayı sevmiyorum.”

Gelecek Hayali: İstediğim birçok  şeyi gerçekleştirdi.. Ama bir o kadar da hayalini kurduğu, gerçekleşsin diye çabaladığı şeyler var. “Aslında ne olacağımız pek de belli olmadığı için fazla hayal kurarak yaşamıyorum. Aile yapısına çok önem veriyorum. İnşallah şartlar olgunlaştığında, doğru zaman geldiğinde çocuğum da olacaktır. Soyumu devam ettirmek istiyorum. Bu yüzden ‘Mutlaka baba olmalıyım’ diyorum. Çocukları çok seviyorum. İyi bir baba olacağımı düşünüyorum.

Berk Oktay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kadında çekicilik kriteri: Kendisine saygısı olan, hayata karşı dik durabilen, yılmayan, istediği şeyin peşinden koşan ve sorumluluk sahibi kadınları çekici buluyor. “Ben çok otoriter kadınlardan hoşlanmıyorum ama çok teslimiyetçi kadınlardan da hoşlanmıyorum. Zaten zeki bir kadın ikisinin dengesini çok güzel kurar.”

Modayı takip eder mi? Kıyafet tercihlerinde rahatlıktan yana. Kendine yakışanı giymeyi seviyor.  “17 yaşında modellik yapmaya başladığım için dünyaca ünlü birçok tasarımcının kıyafetini giydim ve gündelik hayatta rahatlık düşkünü oldum.”

Hobisi: En büyük tutkusu Beşiktaş, takımının maçlarını kaçırmaz. Onun dışında motosiklet kullanmayı çok seviyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2007/2008- Tatlı Bela Fadime /Levent Kabasakal
2008/2009- Akasya Durağı /Murat
2009/2012- Arka Sokaklar /Sinan Demirer
2012- Alev Alev (Murat) (TV Dizisi)
2013- Benim Hala Umudum Var /Hakan
2014- Aşktan Kaçılmaz /Berzan
2015/2016- İlişki Durumu: Karışık /Can
2015/2016- İlişki Durumu: Evli /Can
2017/2020- Savaşçı / Yüzbaşı Kağan Bozok

ÖDÜLLERİ

2016- Yeditepe Üniversitesi 4.Dilek Ödülleri /Yılın En İyi Komedi Erkek Oyuncusu

2016- 5.Fashion TV Moda Ödülleri /Yılın En Moda Dizi Çifti (Ayşegül & Can)