Ana sayfa Dizi Haberleri Paramparça dizisi birçok oyuncunun kaderini etkiledi!

Paramparça dizisi birçok oyuncunun kaderini etkiledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Hollanda merkezli Endemol şirketinin Türkiye’de Endemol Shine Türkiye ismiyle yaptığı projelerin en ünlüsü Paramparça dizisi… Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’yı buluşturan bu dizinin yurt dışı satışlarından gelen ücretler birçok oyuncu ve emekçi için umut ışığı oldu.

Bilindiği üzere Endemol Shine Türkiye şirketi iflas ettiğini duyurmuş ve mahkemeye de iflas isteğiyle başvurmuştu.Ancak şirketin bırakın iflas etmeyi çok da iyi karlar yaptığı ortaya çıktı.

Paramparça dizisinde Erkan Petekkaya da dahil olmak üzere hem oyuncular hem de emekçiler haklarının bir bölümünü alamamış ve konu mahkemeye yansımıştı.Milliyet Cadde’den Sina Koloğlu’nun verdiği bilgiler Endemol Shine şirketinin iç yüzünü de ortaya döküyor.

Koloğlu, yazısında şu detaya dikkat çekti:

“‘Paramparça’, ‘Kördüğüm’, ‘Evlat Kokusu’ ve ‘Kış Güneşi’ gibi diziler, ‘Dünyanın En Güzel Kokusu’ ve ‘Kaçma Birader’ gibi filmler yaptı Endemol Shine Türkiye… Mahkemede Türkiye’deki şirketin batmadığı, kasada parasının olduğu ortaya çıktı. Sonra bir şey daha çıktı, dizilerin yurt dışı satışları… Edindiğimi bilgilere göre, ‘Paramparça’ 100’ün üzerinde ülkeye satıldı. Toplam satış tutarının 50 milyon dolar üzerinde olduğu belirtiliyor. 2021 yıl sonuna kadar bu satışlardan en az 10 milyon dolar daha ilave para gelmesi bekleniyor. ‘Kördüğüm’ün önümüzdeki 2-3 yıl içinde en az 4-5 milyon dolar ilave para getirmesi tahmin ediliyor. ‘Kış Güneşi’nin yurt dışı satışları devam ediyor. En az 1-2 milyon dolar ilave para getirmesi bekleniyor. 2-3 üç yıl içinde 15 milyon dolar’a yakın bir nakit girişi bekleniyor bu dizi satışlarından. Daha henüz satışı gerçekleşmemiş dizi ve filmler de olduğu söyleniyor. ”

Bu bilgiler de gösteriyor ki Endemol Shine Türkiye şirketi bırakın batmayı, bir hayli de iyi gelirler elde ediyor ama hem oyuncuların hem de emekçilerin haklarını vermemek için de direniyor.